Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1599 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Śmietnik
Tranzystor dużej mocy 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Tranzystor dużej mocy"   

Adam 201
 Wysłana - 1 lipiec 2006 15:27        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam! Mam ogólne pytanie, mam zamiar sprowadzić 20sztuk tranzystorów BLF177. Problem polega na tym, że 20 sztuk bedzie kosztowalo okolo 4000zl czyli 200zl od sztuki. Philips nie sprzedaje mniej niż 20szt.Ja moge wylozyc taka gotowke pod warunkiem ze bedzie jakies zainteresowanie i bede mogl sprzedac po kosztach czesc tranzystorow. Tranzystor jest wart swojej ceny poniewaz charakteryzuje sie ogromnym wzmocnieniem ok 19dB dla 108MHz czyli ok 1Watt input 100Watt output tu jest link-[homepage.eircom.net/~yellowbeard/BLF177.pdf]
Na koniec chcial bym nadmienic, ze te tranzystory stosuje sie w profesjonalnym sprzecie nadawczym HF i VHF. Schemat amplifiera na 28 i na 108MHz jest na podanej stronie. Powiem tylko z praktyki ze mozna z niego wycisnac 170Watt ale nie polecam . Pozdrawiam i czekam na odzew pod adresem radiofonia@poczta.fm

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Tranzystor dużej mocy

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL