Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1169 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
Tv siada?? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Tv siada??"   

sirius66
 Wysłana - 7 lipiec 2006 12:40        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam mam mały problem z TV , jak go włącze to kineskop miga takie jakby kreski mu przechodzą że ażw głośnikach je słychać i jest to nawet na AV. ale gdy skorzystam z uniwersalnej naprawy czyli proste uderzenie w górną pokrywę to jest ok, może ktoś sie orientuje czego to może być wina, cy to kineskop czy może jakaś inna część

zbys
 Wysłana - 8 lipiec 2006 00:10      [zgłoszenie naruszenia]

Jest to uszkodzenie, tzw. zimne lutowanie, czyli gdzies puscila cyna i ma ma dobrego kontaktu. Mozesz sprobowac na otwartym telewizorze delikatnie opukiwac plytke drukowana i elementy, az znajdziesz element reagujacy na terapie wstrzasowa. I przylutowac.

Opis usterki jest dosc slaby i trudno ocenic gdzie masz zlokalizowane to zimne lutowanie. Na pewno nie jest to glowica TV i tor posredniej czestotliwosci, czy detektory. Raczej wzmacniacz wizji, moze traznzystory w koncowce (trzy takie same , sredniej mocy)...., moze odchylanie pionowe, zasilacz...???

Zmieniony przez - zbys w dniu 2006-07-08 00:21:40

Lepsze jest wrogiem dobrego.

Verizon Wireless Agent. [http://www.lucki.com]

sirius66
 Wysłana - 10 lipiec 2006 09:18       [zgłoszenie naruszenia]

witam dzięki za pomoc, ja odkręciłem pokrywę TV szukałem szukałem i coś chyba znalazłem, na kineskopie jest taki kabel który jest połączony z kineskopem od góru(jeden gruby kabel) i tym jak poruszałem to się poprawiło , nic nie szczelało, ani nietrzesło, ale po 3, 4 godź ogladania mam wrażenie że się usterka wróciła(a przylutować top tam nie ma bardzo co)

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Tv siada??

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL