| Autor |
"Tylna centralka w zestawie 6.1" |
|
|
Szemot
|
|
Wysłana - 1 maj 2006 16:42 | zgłoś naruszenie regulaminu
Czy tylny głośnik centralny w 6.1 (którego jeszcze nie mam a zamierzam kupić) to powinien być jak normalny głośnik centralny przedni czy jednak taki jak tylne satelitki bo nie wiem za bardzo co kupić.
No i pytanie nr 2 to czy w tanim zestawe kina domowego dobrym wyborem będzie subwoofer Koda SW 1000 czy w podobnej cenie możecie polecić coś jednak innego ??
Zmieniony przez - Szemot w dniu 2006-05-01 22:18:16
 |
|
|
|
Ketchup87
|
|
Odpowiedź nr 1 - taki jak central
Odpowiedź nr 2 - ja wolę robić sam ;)
|
|
Rafacker
|
|
^_^
|
|
W jaki sposób masz zamiar podpiąć tą jeszcze jedną kolumne centralną - Masz dekoder Dolby Digital EX ?
 |
|
|
|
Ketchup87
|
|
Założyłem, że ma coś takiego... nie pomyślałem, że będzie chciał podpiąć tylną centralkę pod kanał przedniej. Karty dźwiękowe Creativa chyba obsługują 6.1?
|
|
Szemot
|
|
hehe no nie jestem aż takim laikiem. No mam Amplituner 6.1 a tak apropos to nie uznaje DDEX bo to czysty kwas.
Co do kart Creativa to obsługuja 7.1 te X-FI oraz Audigy od 2 wzwyż Audigy 1 czyba jest 6.1 a starsze 5.1 A poza tym nie mam zamiaru pozwolic karcie na dekodowanie dzwieku. Puszczam surowy Coaxialem do ampa i dzięki temu z kiczowego Creative Live 5.1 moge oglądac filmy w np DTS-ES bo ona dzwiek wtedy tylko przesyła i nic z nim wiecej nie robi.
Zmieniony przez - Szemot w dniu 2006-05-09 13:55:31