| Autor |
"Video" |
|
|
Bar2
|
|
Wysłana - 2 wrzesień 2002 09:56 | zgłoś naruszenie regulaminu
Czy można połączyć masę wyjścia głosu i obrazu w widele?
Pisze bo chciałbym zgrać filmy na kompa i nie wiem czy tak można.
aaa i czy można połączyć jeszcze sygnały głosu i obrazu?
Bar2
| |
|
 |
|
|
|
quasar
|
|
Czy można połączyć masę wyjścia głosu i obrazu w widele?
gdzie to chcesz laczyc? na kablu? na wyjsciu?po co?
BTW masa to masa jest juz pewnie zmostkowana...
aaa i czy można połączyć jeszcze sygnały głosu i obrazu?
jak "polaczyc"? zewrzec kable??
zdecydowanie nie
Pisze bo chciałbym zgrać filmy na kompa i nie wiem czy tak można.
jakie masz wejscia na karcie muz/ graf?
jakie masz wyjscia na video?
euro?
chinch?
|
 |
|
|
|
Bar2
|
|
Wyjscie na tunerze jest cinch, a na videle euro. Myślałem że można z wyjścia antenowego na widele podlaczyc do kompa, ale nie wypalilo. Pytałem sie jednego goscia i on mowil ze na wyjscie antenowym na widele jest za duza czestotliwosc, a ze tuner odbiera tylko niskie czestotliwosci.
Aaa i masa wyjscia glosu i obrazu jest wspolna tak jak mowiles
Bar2 |
 |
|
|
|
quasar
|
|
o jaki tuner ci chodzi?
o tuner satelitarny?
dobrze ci powiedzial na Euro jest na niskiej czest a antenowe na wysokiej.musisz miec w video (BTW to sie nie odmienia ) jakies WYJscie.
wysjcie antenowe jest tylko poto zaby video bylo jako "przelotka" antena do video a z video do telewizora
musisz miec tam jakies wyjscie.EURO (to na 99%)-jakos masz polaczone video z telewizorem zeby ogladac,nie?
ew oprocz tego mozesz miec np wyjscia chinch.
kupujesz ew kabel-rozdzielacz EURO-->Euro + chinch
wyjscie video--> euro
wejscie telewizora-->euro
wejscie karty graf/muz --> chinch (2x chinch dzwieku-stereo + 1x chinch obraz po niskiej czest.)
no i napisz o co ci chodzi z tym tunerem i po co to podlaczasz? |
 |
|
|
|
Bar2
|
|
Problem w tym ze na tunerze w kompie jest tylko jedno cinch dla obrazu, a dzwiek jest przesylany na karte muzyczna.
Robie to po zeby zgrac filmy z telewizji na kompa bo chcialbym to nagrac na plyty.
wczesniej robilem przejsciowke z videa do tunera kompa ale jak ustawilem kanal video to byla bardo slaba jakosc i 5 min. zajmowalo ok. 200-300 mb
a nie wiem czy sa takie programy ktore zgrywaja od razu obraz z tunera na kompie i dzwiek na karcie muzycznej bo wtedy to by bylo proste
Bar2 |
 |
|
|
|
Bar2
|
|
na tunerze sa wyjcscia tylko cinch(obraz) antenowy, radiowy, wyjscie dzwieku na karte muzyczna, na kamere
Bar2 |
 |
|
|
|
quasar
|
|
stary ja nie lapie...
po kolei moze:
"a nie wiem czy sa takie programy ktore zgrywaja od razu obraz z tunera na kompie i dzwiek na karcie muzycznej bo wtedy to by bylo proste "
nic sie nie zgrywa"na karcie muzycznej" zgrywa sie na HDD(twardzielu)
programy oczywiscie sa najrozniejsze,zgrywaja co sobie zazyczysz i do tego kompresuja w czasie rzeczywistym nawet.
tylko dokladnie o to popytaj w dziale KOMPUTERY-tam sa duzo kompetetniejsi ludzie
no i dalej
1.chcesz zgrywac filmy na komp. OK to jest dla mnie jasne.
2."wczesniej robilem przejsciowke z videa do tunera kompa ale jak ustawilem kanal video to byla bardo slaba jakosc " tego to ni w zab nie lapie
przede wszystkim co to jest dla ciebie"tuner kompa"?????
masz karte telewizyjna w komputerze?
WE jscie TV na karcie graficznej?
jeszcze cos innego?
3.
" na tunerze w kompie jest tylko jedno cinch dla obrazu, a dzwiek jest przesylany na karte muzyczna"
skad jest ten dzwiek przesylany??? z karty TV w kompie? podlaczasz foniee na wejscie karty muz??
4.
"na tunerze sa wyjcscia tylko cinch(obraz) antenowy, radiowy, wyjscie dzwieku na karte muzyczna, na kamere"
juz pisalem-jakim tunerze?
na pewno nie mylisz wejsc z wyjsciami?
to ile i jakie sa WEJSCIA i WYJSCIA? (input , output)
5. wydaje mi sie ze masz karte graficzna,karte muzyczna,karte tv (tuner TV) zainstalowane w kompie.zgadza sie?
to sprobuj teraz po kolei opisac WEJSCIA I WYJSCIA kart w komputerze,tv i video na razie zostaw
w szczegolnosci opisz ten"tuner" jakie ma wejscia i wyjscia.
standardowo powinien miec WEJscie antenowe.ew (oprocz antenowego)moze miec WEJscie chinch video i 2x chinch dzwieku(ew jedno jak mono)- to sa wejscia na wypadek jak chcesz cos zgrywac z Video,dvd czy kamery.
a WYjsc taka karta moze nie miec w zasadzie zadnych.to juz leci przez zlacze AGP czy PCI na plycie glownej.uzywasz ew wyjscia na glosniki z karty muz.
pozdrawiam |
 |
|
|
|
slimak
|
|
Masy na wyjściach Audio i Video magnetowidu oraz odpowiadające im masy sygnałów na kartach w komputerze muszą być połączone. Robi się to przedewszystkim dlatego,iż trzeba się pozbyć "pasożytów" na sygnałach, a druga sprawa to zwykła zadada przepływu prądu przecież do tego jest potrzebna różnica potencjałów. Łącz śmiało te masy, ale pamiętaj nie podłączaj nic do komputera zanim nie wyłączysz go z sieci. Przez przypadek może okazać się ze same obudowy tych urządzeń już mają różnicę potencjałów (nierównomierność zasilaczy) i może w wyniku przeskoku łądunku dość do uszkodzenia zazwyczaj którejś z kart w komputerze. Powodzenia.
Ślimak |
 |
|
|
|
Lukaskus
|
|
Hej potrzebuje pomocy, chodzi o przestrojenie fonii w wideo (przywiezione z niemiec). Mam juz płytke z fonią równoległą, głowice od widea mam juz rozebraną. Problem w tym ze nie wiem gdzie tą cholerną płytkę wpiąć. Pomocyyyyy. Dzięki z góry. |
 |
|
|
|
slimak
|
|
Uuuuuu... to chyba jakaś szybka zmiana tematu. Proponuję wysłać post w odpowiednim miejscu forum napewno ktoś pomoże.
Ślimak |
 |
|
|
|
Lukaskus
|
|
no niestety ten wydał mi sie najbardziej bliski mojemu problemowi......:((((((( |
 |
|