| Autor |
"WS-502 charczy prawy kanał" |
|
|
pawlo96
|
|
Wysłana - 18 czerwiec 2011 23:22 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam posiadam wzmacniacz DIORA WS-502,i mam z nim problem,ponieważ lewy kanał normalnie gra,a prawy kanał strasznie charczy,w czym leży problem.?
Zmieniony przez - pawlo96 w dniu 2011-06-18 23:24:31
| |
|
 |
|
|
|
R. Horror
|
|
Wzmacniacz najprawdopodobniej jest uszkodzony.
 |
|
|
|
pawlo96
|
|
Witam sprawdzałem tez na słuchawkach,i jak dam głośniej,to zaczynają oba kanały charczeć,w czym leży problem,może to być wina STK 4181v |
 |
|
|
|
pawlo96
|
|
Witam jak można sprawdzić czy jest STK 4181 uszkodzony pomocy!!!.? |
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
Ja bym sprawdził przede wszystkim zasilacz a konkretnie kondensatory elektrolityczne. STK na razie zostaw w spokoju!
|
|
|
R. Horror
|
|
Tylko że w WS-ie 502 jest wspólny zasilacz dla całości, więc usterka zasilacza byłaby zauważalna w obu kanałach...
Wykluczyłeś uszkodzenie kolumn? Jeżeli na słuchawkach zniekształcenia są równe, a na kolumnach tylko w prawym kanale, to może awarię ma kolumna głośnikowa.
Jeżeli kolumny są dobre, to nie należy wykluczać uszkodzenia STK - może być tak, że "siada" dopiero przy dużym obciążeniu. Warto sprawdzić też stan styków w gnieździe słuchawkowym - sygnał na kolumny przechodzi przez gniazdo i jest odcinany w momencie podłączenia słuchawek.
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
"pawlo 96" napisał: ...i jak dam głośniej,to zaczynają oba kanały charczeć...
|
|
|
R. Horror
|
|
No ale napisał też: "lewy kanał normalnie gra,a prawy kanał strasznie charczy" .
 |
|
|
|
pawlo96
|
|
Witam kolumny są sprawne,i to było tak, kumpel podłączył tubę 400rms i podgłośnił i chodziło przez 20 min, i nagle zaczą charczeć prawy kanał,aż przepaliło bezpiecznik,wiec wymieniłem bezpiecznik i ten prawy kanał nadal charczy,
ale na słuchawkach chodzą oba kanały,a jak podgłosze to oba kanały charczą |
 |
|
|
|
pawlo96
|
|
|
|
|
pawlo96