Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1489 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Okablowanie
Wejście / Wyjście 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Wejście / Wyjście"   

PrzemasWLK
 Wysłana - 10 czerwiec 2007 15:37        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam,
Mam dwa podstawowe pytania:
Jak rozumieć pojęcie wejścia/wyjścia przy łączeniu paru urządzeń.
Jak przenieść strumień video z komputera na mały monitor(wejścia chinch)

p.s. gdzie można poczytać o rodzajach przewodów,który do czego służy przejściówkach itp.

Pozdrawiam

Zmieniony przez - PrzemasWLK w dniu 2007-06-10 15:55:45

TomaMatu
 Wysłana - 10 czerwiec 2007 19:26      [zgłoszenie naruszenia]

napisz jasniej co do czego chcesz podlaczyc kompa pod monitor zeby miec obraz na monitorze ?

Maxtor
 Wysłana - 10 czerwiec 2007 21:57      [zgłoszenie naruszenia]

wejscie wyjscie
Na ten temat wiele razy sie wypowiadałem. Zapamietaj
WYjscie - zawsze coś daje (bolec - wtyk)
Wejscie - zawsze coś bierze (dziurka - gniazdo)
Analogicznie skumaj do cżłowieka to bedziesz wiedział kto coś daje a kto zabiera :)

PrzemasWLK
 Wysłana - 10 czerwiec 2007 23:14      [zgłoszenie naruszenia]

Rozchodzi się o to że mam wizje na monitorrze komp. z samego komputera i chce żeby wychodziło z kompa dodatkowo na inny mały monitor(wejscie chinch)

Fajna definicja :) a gdzies mozna o tym poczytać np. Twoje posty?

Preskaler
 Wysłana - 11 czerwiec 2007 18:25      [zgłoszenie naruszenia]

Samo pojęcie wyjście/wejście jest proste. Wyjście to tak jak ram. Wylewa się woda czy sygnał A/V z komputera a wejście to kratka kanalizacyjna czy TV. Sygnał z wyjścia wychodzi i wchodzi do wejścia. Z Komputera musi wychodzić a wchodzić do monitorka. W komputerze jednak konieczna jest odpowiednia karta (ja mam "Radeona" 9250 i ma on wejście i wyjście). Tobie (na razie) potrzebne tylko wyjście ale w przyszłości(?) kto wie? Może zechcesz nagrywać jakieś fiolmy z telewizora, magnetowidu czy tunera satelitarnego, na komputerowej nagrywarce? Z kablami i z giazdkami/wtykami jest jednak wielkie zamieszanie. Najpopularniejsze to tzw "chinch", "euro", S-wideo, AVI, DVI itd. Do tego dochodzą jeszcze różne systemy transmisji. Jest ich tyle, że trudno się w tym połapać przeciętnemu "zjadaczowi chleba". Dobrym sposobem na wyszukiwanie potrzebnych informacji jest WYSZUKIWARKA. Na każdej stronie "Forum" (ze spisem tematów) masz po prawej na górze "WYSZUKAJ". Należy w to kliknąć i wpisać odpowiednie hasło (np. "Jak połączyć"). I wyświetli się ileś tam tematów z tymi słowami.
[felektr.katalogi.pl/Euro_Scart_%2C_RGB_%2D_nazewnictwo_i_jako%C5%9B%C4%87_przesy%C5%82u_wizji%2E-t5517.html]
[felektr.katalogi.pl/Okablowanie-f6-s6.html]
Dla przykładu!

Zmieniony przez - Preskaler w dniu 2007-06-11 18:33:29

Preskaler

PrzemasWLK
 Wysłana - 12 czerwiec 2007 15:49       [zgłoszenie naruszenia]

Prosto i na temat - dzięki za odpowiedź

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Wejście / Wyjście

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL