| Autor |
"Wybór Phona" |
|
|
germanski
|
|
Wysłana - 3 grudzień 2005 20:28 | zgłoś naruszenie regulaminu
M.in do naszego super speca Erminho
Cechy:
duuuży, kolorowy, czytelny wyświetlacz
aparat
nagrywanie, odtwarzanie video
MP3
RADIO
( dyktafon ale chyba nie jest jeszcze dostepny ?:)
jaki telefon z jak najwiecej cechami wymienionymi wyżej ?
jesli nie ma mp3 to zeby bylo radio
Pozdrawiam
| |
|
 |
|
|
|
Kuba_G
|
|
a z jakiego przedziału cenowego?:>
Ja polecam Nokie 6630( ) - ma wszystkie wymienione powyżej cechy + SYMBIAN`A
NOkie 6230i - ma mniejszy wyświetlacz od 6630, ale telefon jest godny uwagi :-]
|
|
germanski
|
|
wlasnie sie zastanawiam
chcialem kupic odtwarzacz mp3 to bylby koszt ze 550 zl telefonu jak narazie nie mam,
to sie zastanawiam czy bylby sens pakowac sie w taka dobra komore. przydalyby mi sie te funkcje jak rowniez organizer kalendarz budzi i inne ******ły :] na razie mysle o siemensie sx1 nowy kosztuje ze 950 zł. ( uzywany ok 650 zł )
1. jak sie kupuje aparat w komisie to mozna go pozniej uzywac jak sie chce miec na abo np w plusie ??
zaczynaja sie swieta to moze bedzie jakas fajna promocja ze dadza jakis z takich telefonow np po 100 zl
Zmieniony przez - germanski w dniu 2005-12-03 20:42:48
Zmieniony przez - germanski w dniu 2005-12-03 21:05:44 |
 |
|
|
|
erminho
|
|
no, za 100zl znajdziesz jakiegos fajnego phona na abona :)
550zl masz na telefon?
jak tak to polecam 6600, moze znajdziesz, ewentualnie e398. |
Specjalista -
 |
|
|
|
germanski
|
|
wiesz mam nadzieje bo jak teraz patrze w cennik plusa to tragedia np nokia 6630 750 zyli k750i za 800 zl w pakiecie 55.
mam nadzieje ze bedzie jakas fajna oferta takich telefonow z takimi funkcjami co napisalem powiedzmy za 200 zl na abo wtedy bym kupil taki gadzet all in one super sprawa.
Er mozesz mi odpowiedziec na wczesniejsze pytanie ?
co sadzicie o tym:
[http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75515677]
oczywiscie jakas sciema z tym hurtowniami i tymi cenami ???
ER a jaki phon bys polecil gdyby kapital nie byl tak wazny ? ale oczywiscie propozycje ktore maja dobry stos cena/jakosc po co kupowadc telefon za 1700zl gdy sie nie bedzie roznil za bardzo od tego co kosztuje tysiac ?
i kolejne pytanko :D
ile kolorow potrzeba zeby wyswietlacz byl bardzo dobry 65 k wystarczy ? bo tyle ma wiekszosc choc natknolem sie tez na 256 k
[[img210.imageshack.us/img210/7384/eeee0et.gif]]
tu jest foto aparatów w plusie lepsze kosztuja jak takie na karte paranoja ;///
Zmieniony przez - germanski w dniu 2005-12-03 21:32:48 |
 |
|
|
|
spider00
|
|
moze nie jestem erminek, ale chyba sie nie obrazisz, jak sie wypowiem
Wg. mnie jeżeli masz 550 PLN to kupisz moze ngage qd, nokia 6630 to jest wypas, ale raczej nie znajdziesz.
erminek - e398? przeciez ona nie ma radia, ani nagrywania wideo... wideo mozna dograc, ale radia nie bardzo.
Te wszystkie hurtownie to sciema. Każą wpłacać hajs na konto a paczki nie dostaniesz, słyszałem ze czasami po wysyłce za pobraniem - wsadzają do paczki kartofle a dopiero po zapłacie możesz otworzyć - nie ryzykowałbym.
Kupiłbym fona na Allegro - tam najtaniej i wiesz co bierzesz.
Znawca -
 |
|
|
|
erminho
|
|
|
|
|
spider00
|
|
nie dałeś edytowac.
co do wyswietlacza od kolorów mniej zalezy, niz od rozdzielczości. Wg. mnie Nokia 7650/3650 ma za***isty wyświetlacz chociaż ma tylko 4k kolorów, przy tym Alcatel OT 735, który ma tyle samo kolorów wyświetlacz ma beznadziejny. Wyświetlacz Nokii 7650 = wyświetlaczowi Siemensowi Cf62/moze ma troche ostrzejsze barwy/ a przeciez siemens ma 65k kolorów.
tak, e398 ma mp3 - bardzo dobrej jakości na słuchawkach jak i na głosnikach /ma głośniki stereo/. Jednak wg. mnie na standartowym sofcie to jest syf a nie telefon... Strasznie sie wiesza, muli, nie ma nagrywania wideo i pare innych beznadziejnych rzeczy.
Znawca -
 |
|
|
|
erminho
|
|
ale wgranie nowego softu do e398 nie jest za bardzo skomplikowane  |
Specjalista -
 |
|
|
|
spider00
|
|
Dla mnie tak, jednak pamiętam ile się z tym męczyłem na początku... Głównie chodzi o instalacje sterowników - to jest najtrudniejsze. Potem idzie jak spłatka - softów jest naprawdę bardzo dużo, jest w czym wybierać.
Jezeli chcesz sie podjąć flashowaniu możesz zakupic rolke
Znawca -
 |
|
|
|
germanski
|
|
|