| Autor |
"Wzmacniacz + Kolumna PROBLEM" |
|
|
Drifter12
|
|
Wysłana - 5 luty 2006 21:22 Przeniesiona przez Arnold_S. z działu 'Audio'. | zgłoś naruszenie regulaminu
... Kilka dni temu pożyczyłem sprzęt troche warty. Robiliśmy z chłopakami próbe pośpiewaliśmy, pograliśmy. Wszystko działało wyśmienicie. Odłączyliśmy sprzęt zdjeliśmy kolumne z podwyższenia ( stolika ) poszliśmy do domu. Po 2 dniach znowu się spotkaliśmy z tym, że po włączeniu wzmacniacza się nie lekko zdziwiłem - nie było słychać co mówie, chociaż słyszałem * puf * jak się włączał i jak się wyłączał, słyszałem też "energie" tzn głos, że kolumna jest włączona i wchodzi do niej prąd. Wszystko dokładnie sprawdziłem nie mam pojęcia co to może być, nie znam sie w ogole na spzęcie i elektronice, mam nadzieje, że mi pomożecie...
Gadu-Gadu : 8033008
Z góry dzięki.
| |
|
 |
|
|
|
tajniaczek
|
|
napisz co to za sprzet, czy ejst podpiete cale okablownie? czy dobry kanal jest wlaczony... ?
napsiz przedewszystkim jaki to wzmacniacz czy jest do tego kolektor
|
|
Drifter12
|
|
Wzmacniacz jest dość stary, jest to head regenta. model Vermona, i jest podłączony pod kolumne tej samej firmy.
Btw. preferuje rozmowe na gg gdybyś mógł to sie odezwij, bądź ja to zrobie. |
 |
|
|
|
Drifter12
|
|
Wzmacniacz jest dość stary, jest to head regenta. model Vermona, i jest podłączony pod kolumne tej samej firmy. Kolumna i head MAJĄ TYLKO PO 1 wyjściu z tyłu wiec nie ma mowy o pomyłce
Btw. preferuje rozmowe na gg gdybyś mógł to sie odezwij, bądź ja to zrobie. |
 |
|
|
|
Drifter12
|
|
głowa ma dwa wyjscia z tylu 16 ohm'owe i 8 ohm
Sorry za flood.. |
 |
|
|
|
Maxtor
|
|
A kolumna jaka impedancje ma? |
 |
|
|
|
Drifter12
|
|
Nie wiem, jak będzie osoba u której mam sprzęt to się zapytam.. Czy ktoś wie co to może być ? Wiem, że wam to trudno określić ale pewnie łatwiej niż mi ; ) |
 |
|
|
|
Drifter12
|
|
|
|
|
prezes2005
|
|
|
|
|
prezes2005
|
|
Może włączyło się zabezpieczenie odcinające sygnał w razie przeciążenia. Kiedyś były takie sytuacje że się w nich wlączyło i nie szło wyłączyć. Pamiętam że się wymieniało pewien układ, tylko to było dawno gdy walczyłem z tym shitem |
 |
|
|
|
Drifter12
|
|
Z tego jak to wygląda to zdaje mi sie, że nie wchodzi sygnał z microphonu / gitary /do tego wzmacniacza... bo sama kolumna działa... Ze wzmacniacza energia też idzie do kolumny tylko bez " dzwięków " : / |
 |
|