Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 993 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Różne
ZMIANA REGULAMINU TP 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "ZMIANA REGULAMINU TP"   

Preskaler
 Wysłana - 10 październik 2003 13:18        | zgłoś naruszenie regulaminu

Cześć!
Zwracam się do wszystkich, którzy mogą mi pomóc w kwestii prawno-regulaminowej, o poradę w sprawie strat poniesionych przez użytkowników internetu spowodowanych zmianą regulaminu TP. Otóż, kilka miesięcy temu, na podstawie wtedy obowiązującego regulaminu, podpisałem w imieniu kilku sąsiadów, umowę z TP na świadczenie usług SDI. Wspólnie z nimi zainwestowaliśmy w budowę sieci internetowej, która to sieć w świetle obecnie wprowadzanego nowego regulaminu, nie może istnieć. Czy ktoś może mi kompetentnie odpowiedzieć jakie środki przysługują nam w sprawie obrony swoich interesów? W podobnej sytuacji znajdzie się wiele podobnych do nas sieci.

Preskaler

Znawca -

fad
 Wysłana - 19 październik 2003 18:14      [zgłoszenie naruszenia]

Poprostu rozdzielanie SDI jest nie legalne poza lokal, jak cie zlapia to wlepia kare. Chyba mozna zlozyc podanie do tepsy o pozwolenie rozdzialu, ale nie wiadomo czy pozwola
Zalu DSL to mozan bez zgody rozdzielac i nie bedziesz sie martiwc niczym

Preskaler
 Wysłana - 20 październik 2003 09:51      [zgłoszenie naruszenia]

Na tej samej zasaadzie zmienić mogą wszystko. Nie zapominaj, że umowę podpisywałem na innych warunkach, które zostały zmienione /besprawnie/ jednostronnie przez TP. Za usługę zapłaciłem i chyba mam prawo z niej korzystać, na takich warunkach na jakie obie strony wtedy wyraziły zgodę?

Preskaler

Znawca -

fad
 Wysłana - 20 październik 2003 17:34      [zgłoszenie naruszenia]

No jasne ze tak, chyba ze jest jakis aneks ze odnosi sie to takze do umow zawartych wczesnie, ale wtedy TP musialaby cie poinformowac listownie lub kazac podpisac umowe jeszcze raz z nowymi warunkami. A jak nic nie podpisywales to wazna jest ta pierwsza umowa.

Preskaler
 Wysłana - 21 październik 2003 18:15       [zgłoszenie naruszenia]

No właśnie! Lecz prawo nie może działać wstecz. Dlatego dopiero następna umowa może mieć skutki prawne.
Dzięki za poradę! I daję "Soga"
Preskaler

Zmieniony przez - Preskaler w dniu 2003-10-21 18:16:14

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

ZMIANA REGULAMINU TP

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL