Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 848 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Różne
Zapałki 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Zapałki"   

malwina19
 Wysłana - 1 sierpień 2006 15:38        | zgłoś naruszenie regulaminu

Zapałki Witam. Wiem ze albo zaczniecie mnie bardzo krytykowac za tego posta albo wysmiejecie mnie i wcale sie wam nie zdziwie. Ale mimo tego licze ze ktos mi pomoze. Elektronika to dla mnie czarna magia, no moze wiem tylko tyle co zapamietalam z lekcji fizyki w liceum. Zbudowalam domek z zapalek i chcialabym zrobic w nim male swiatelko. Moglby mi ktos wytlumaczyc jak dziecku co mam kupic i co z czym podlaczyc? z gory dziekuje, beda sogi

zoltarek
 Wysłana - 1 sierpień 2006 15:55      [zgłoszenie naruszenia]

Pamiętam, że kiedyś były takie zestawy dla dzieci, typu "młody elektryk".
W takim zestawie, były wyłączniki, żaróweczki, oprawki, dzwonek, czyli wszystko co trzeba do zrobienia działającego modelu instalacji elektrycznej. Również wszystko tam było ładnie udokumentowane. Myślę, że to by było eleganckie rozwiązanie dla ciebie.
Generalnie to potrzebujesz, bateryjkę lub zasilacz, żaróweczkę z oprawka, lub bez uprawki, ale za to lutować trzeba wyłacznik i trochę przewodu w postaci linki zaizolowanej. Z tym, ze nie potrafię Ci wytłumaczyć, jakie co masz kupić żeby do siebie pasówało, a taki zestaw ma wszystko pasujące pod siebie.

Pozdrawiam

[simedia.pl/]

malwina19
 Wysłana - 1 sierpień 2006 16:43      [zgłoszenie naruszenia]

dzieki, sog ;)

zoltarek
 Wysłana - 1 sierpień 2006 17:00       [zgłoszenie naruszenia]

Gdybyś takiego zastawu nie potrafił kupić, albo był zbyt drogi, to napisz, to coś postaramy sie porysować i może coś Ci się uda zrobić sensownego, bo to wsumie jest proste, tylko można napotkać na głupie problemy np: mogą być oprawki na miniaturowe żarówki niedostępne, albo w wersji do lutowania, a znając życie lutować nie potrafisz i nie masz czym.

Pozdrawiam

[simedia.pl/]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Zapałki

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL