Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 792 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Zbyt szybkie odtwarzanie walkmana 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Zbyt szybkie odtwarzanie walkmana"   

juzew
 Wysłana - 7 listopad 2004 15:50        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam, nie wiem czy jest to odpowednie miejsce na ten temat. Mam problem dotyczący mojego walkmana. Otóż trochę za szybko odtwarza dźwięki(muzykę) z kaset, nie wiem co może być przyczyną... Jest to model Panasonic RQ-CR18V.
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrwiam!

R. Horror
 Wysłana - 7 listopad 2004 21:06      [zgłoszenie naruszenia]

Witam!

Z racji że jest to kompaktowy model z założenia nie wiele większy od pudełka na kasetę, który nie bardzo wiadomo co ma w bebechach, będę niestety trochę zgadywać...
Jeśli wieko kasety i wyświetlacz tunera są po tej samej stronie, poszukaj na drugiej stronie obudowy małej dziurki. Za nią powinien znajdować się potencjometr regulacji obrotów. Regulując nim za pomocą miniaturowego śrubokręta, ustaw odpowiednią prędkość w czasie odtwarzania.
Jeśli wieko kasety i wyświetlacz są po obu stronach, albo nie ma wspomnianej dziurki, musisz zdjąć obudowę i dostać się do głównej płytki układu, na której najprawdopodobniej będzie układ regulacji obrotów silnika. Znajdź miniaturowy potencjometr okolicach w przewodów prowadzących do silnika, oile będzie to konwencjonalny silnik, lub w okolicach czterech wyprowadzeń łączących go bezpośrednio z płytką, oile będzie krokowy. Regulując w czasie odtwarzania ustaw prawidłową prędkość...

Uważaj na układ! Jest niemal więcej niż pewne, że będzie wykonany metodą montażu powierzchniowego, i to dość gęstego.. Łatwo o uszkodzenie mechaniczne.

Zmieniony przez - R. Horror w dniu 2004-11-07 21:14:03

ROCKY HORROR

Właściciel drzewa bananowego :-)

Specjalista -

adamkaktus
 Wysłana - 3 grudzień 2004 17:31       [zgłoszenie naruszenia]

jest taka możliwość że jeśli kaseta była przegrywana to ten magnetofon co nagrywał miał nieprawidłową prędkość.w ten sposób tylko rozstroisz sobie walkmana

mistrzu co sie mało zna

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Zbyt szybkie odtwarzanie walkmana

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL