Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 2342 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Różne
Zepsuty Dysk Twardy 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Zepsuty Dysk Twardy"   

Bubel 2
 Wysłana - 5 listopad 2003 12:46        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sory alne ni mam polskich liter
Czy ktos wie jak mozna naprawic dysk bo jak go wlanczam to mi sie nie chce rozruszyc i caly czas probuje sie rozruszyc czy ktos wie co moge zrobicoprucz serwisu chodzi mi oto co sie moglo w nim zepsuc i jak go naprawic

WładekPy
 Wysłana - 19 listopad 2003 20:24      [zgłoszenie naruszenia]

Nie wiem czy odpowiedz nie jest spużniona ale postaram się pomóc.
Podejżewam że głowice wypadły z tależy. Trzeba go podłączyć wziąść do ręki tak aby trzymać na prawym boku wtyczkami do siebie i energicznie stanowczo ale nie za silno udeżyć w drugi bok,np. młotkiem powinny wskoczyć.
Tak naprawilem już dwa dyski. Ale jest to naprawa tylko na czas skopiowania danych. Dysk nadaje się do wyżucenia. W tych co ja naprawiłem powtużyła się ta awaria ponownie. I dysk trzeba było wymienić

Władek

Bubel 2
 Wysłana - 19 listopad 2003 20:40      [zgłoszenie naruszenia]

Temat jest nadal ważny Mój dysk jest rozkręcony i podłączyłem go i co sie okazało mam tylko jeden talerz a przecież zdaje mi się że powinny być 2-3 tależy wcześniej go oddalem do serwisu (może oni wyciągneli te talerze) I ta głowica poprostu chodzi z końca i do początku talerza a przecież powinna chodzić też po całym talerzu głównie pośrodku tego talerza

Bubel 2
 Wysłana - 19 listopad 2003 20:40      [zgłoszenie naruszenia]

Temat jest nadal ważny Mój dysk jest rozkręcony i podłączyłem go i co sie okazało mam tylko jeden talerz a przecież zdaje mi się że powinny być 2-3 tależy wcześniej go oddalem do serwisu (może oni wyciągneli te talerze) I ta głowica poprostu chodzi z końca i do początku talerza a przecież powinna chodzić też po całym talerzu głównie pośrodku tego talerza Ale jeszcze pisz coś

WładekPy
 Wysłana - 20 listopad 2003 13:08       [zgłoszenie naruszenia]

No jak już go rozkręcileś to jest on do wyżuceni być może powinno być więcej tależy ale nie sądzę. Ile jest glowic jeżeli jedna to jeden tależ i tak dalej.

Władek

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Zepsuty Dysk Twardy

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL