| Autor |
" NaviHeaven NA-3695" |
|
|
KSD_TSW
|
|
Wysłana - 27 styczeń 2011 17:50 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam...
Moj brat posiada radio (dopiero co kupil na allegro) takie jak w temacie. Ma problem gdyz slychac szum w tle, prawie na kazdej funkcji oprocz User i Flat. Jak dolozy bass lub cos innego do flat i user to tez szumi w tle. Moje pytanie brzmi. Czy to wina radia czy mozna to jakos ustawic aby nie szumialo?
Zmieniony przez - KSD_TSW w dniu 2011-01-27 18:22:55
| |
|
 |
|
|
|
KSD_TSW
|
|
|
|
|
Preskaler
|
|
No jak można wiedzieć jeśli się tego nie słyszy? Zapodaj jakąś fonię to będzie wiadome coś!
|
|
|
inereusz
|
|
Może dołączę się do tematu jeśli chodzi o to radio. Kiedy wyłączam auto po jakimś czasie wyłącza się też i radio. Problem w tym, że przy wyłączonym samochodzie nie mogę włączyć radia. Co zrobić? |
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
Przerobić musisz instalację samochodową bo ta, którą masz w tej chwili nie przewiduje, że ktoś będzie mieszkał w samochodzie. Stacyjka wyłącza zasilanie i radio nie może tak grać. Po przeróbce jednak ryzykujesz, że zapomnisz radia wyłączyć i rozładujesz do zera akumulator.
|
|
|
inereusz
|
|
No tak, tylko podczas postoju też nie można słuchać radia, a na dodatek nie trzyma zapamiętanych stacji radiowych. Podejrzewam, że ten drugi przewód (żółty +) jest również odcinany od zasilania. |
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
Trzeba to sprawdzić przy użyciu żaróweczki wpiętej pomiędzy ten przewód żółty i masę. Potem zrób tak samo z tym drugim i włącz i wyłącz stacyjkę! Jeśli żaróweczka gaśnie to trzeba doprowadzić nie wyłączane napięcie z + akumulatora.
|
|
|
inereusz
|
|
Oczywiście żółty (gdzie wg instrukcji powinien być cały czas podpięty +) po minucie był odcinany, a tam gdzie stacyjka był cały czas na +. Podpiąłem więc na odwrót - ale radio się nie odezwało. Musiałem wrócić do starego układu i podciągnąć + do żółtego. Teraz chodzi. Nie mniej jednak jeszcze raz spróbuję zamienić przewody zasilające bo może coś źle zrobiłem za pierwszym razem.
P.S.
jakby co to mowa tu o samochodzie PICASSO
|
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
A to jeszcze zależy czy nówka z salonu czy był już jakiś właściciel, który sobie coś poprzerabiał?
|
|
|
inereusz
|
|
Wszystko jest tam oryginalne (i kable, i radio) nic nie ruszane. |
 |
|
|
|
inereusz
|
|
Jednak nie znalazłem innego rozwiązania w obydwu wejściach musi być + na stałe. Może w innych autach jest inna możliwość ale nie w moim :( |
 |
|