Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1298 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Radio
NaviHeaven NA-3695 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor " NaviHeaven NA-3695"   

KSD_TSW
 Wysłana - 27 styczeń 2011 17:50        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam...
Moj brat posiada radio (dopiero co kupil na allegro) takie jak w temacie. Ma problem gdyz slychac szum w tle, prawie na kazdej funkcji oprocz User i Flat. Jak dolozy bass lub cos innego do flat i user to tez szumi w tle. Moje pytanie brzmi. Czy to wina radia czy mozna to jakos ustawic aby nie szumialo?

Zmieniony przez - KSD_TSW w dniu 2011-01-27 18:22:55

KSD_TSW
 Wysłana - 28 styczeń 2011 12:18      [zgłoszenie naruszenia]

nikt nie wie?

Preskaler
 Wysłana - 28 styczeń 2011 16:17      [zgłoszenie naruszenia]

No jak można wiedzieć jeśli się tego nie słyszy? Zapodaj jakąś fonię to będzie wiadome coś!

Preskaler

Znawca -

inereusz
 Wysłana - 17 marzec 2011 18:38      [zgłoszenie naruszenia]

Może dołączę się do tematu jeśli chodzi o to radio. Kiedy wyłączam auto po jakimś czasie wyłącza się też i radio. Problem w tym, że przy wyłączonym samochodzie nie mogę włączyć radia. Co zrobić?

Preskaler
 Wysłana - 17 marzec 2011 20:46      [zgłoszenie naruszenia]

Przerobić musisz instalację samochodową bo ta, którą masz w tej chwili nie przewiduje, że ktoś będzie mieszkał w samochodzie. Stacyjka wyłącza zasilanie i radio nie może tak grać. Po przeróbce jednak ryzykujesz, że zapomnisz radia wyłączyć i rozładujesz do zera akumulator.

Preskaler

Znawca -

inereusz
 Wysłana - 18 marzec 2011 00:27      [zgłoszenie naruszenia]

No tak, tylko podczas postoju też nie można słuchać radia, a na dodatek nie trzyma zapamiętanych stacji radiowych. Podejrzewam, że ten drugi przewód (żółty +) jest również odcinany od zasilania.

Preskaler
 Wysłana - 18 marzec 2011 14:22      [zgłoszenie naruszenia]

Trzeba to sprawdzić przy użyciu żaróweczki wpiętej pomiędzy ten przewód żółty i masę. Potem zrób tak samo z tym drugim i włącz i wyłącz stacyjkę! Jeśli żaróweczka gaśnie to trzeba doprowadzić nie wyłączane napięcie z + akumulatora.

Preskaler

Znawca -

inereusz
 Wysłana - 18 marzec 2011 23:08      [zgłoszenie naruszenia]

Oczywiście żółty (gdzie wg instrukcji powinien być cały czas podpięty +) po minucie był odcinany, a tam gdzie stacyjka był cały czas na +. Podpiąłem więc na odwrót - ale radio się nie odezwało. Musiałem wrócić do starego układu i podciągnąć + do żółtego. Teraz chodzi. Nie mniej jednak jeszcze raz spróbuję zamienić przewody zasilające bo może coś źle zrobiłem za pierwszym razem.
P.S.
jakby co to mowa tu o samochodzie PICASSO

Preskaler
 Wysłana - 19 marzec 2011 08:16      [zgłoszenie naruszenia]

A to jeszcze zależy czy nówka z salonu czy był już jakiś właściciel, który sobie coś poprzerabiał?

Preskaler

Znawca -

inereusz
 Wysłana - 19 marzec 2011 09:31      [zgłoszenie naruszenia]

Wszystko jest tam oryginalne (i kable, i radio) nic nie ruszane.

inereusz
 Wysłana - 19 marzec 2011 18:26      [zgłoszenie naruszenia]

Jednak nie znalazłem innego rozwiązania w obydwu wejściach musi być + na stałe. Może w innych autach jest inna możliwość ale nie w moim :(

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

NaviHeaven NA-3695

Strony: 1 2

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL