Apeluję do wszystkich użytkowników "Forum" o uzupełnianie swoich profili. Ułatwi to w znakomity sposób wymianę doświadczeń i tłumaczenie niezrozumiałych problemów. Proszę przed każdą odpowiedzią sprawdzić profil pytającego i poczekać z nią aż profil będzie uzupełniony. Dotyczy to przede wszystkim wieku, wykształcenia oraz miasta (miejscowości) zamieszkania. Nie muszę chyba tłumaczyć, że są to informacje o podstawowym znaczeniu podczas wyjaśniania jakiegokolwiek problemu jak i sposobu, rodzaju, zakupu i ew. reklamacji towaru.
Nie wspomne o tym że obiecują napisać jak już czegoś dokonają...
Jak to się sytuacja zmienia, najpierw pyta i OCZEKUJE że mu ktos odpowie a potem sam nie napisze nic co by mogło pomóc innym.
Niestety istota forum zmieniła się na punkt usługowy.
Obecny zawód mam wpisany! Jestem emerytem! W przeszłości wykonywałem ich wiele. Można przyjąć, że kilkadziesiąt. Zawodów wyuczonych (z papierami) mam też kilka. To akurat nie jest ważne. Życiorys nie jest tu potrzebny. Ważny jest wiek bo inaczej się powinno doradzać 11-to-latkowi jak "grzebać" w OTVC czy instalacji elektrycznej a inaczej pełnoletniemu człowiekowi zdającemu sobie już sprawę z konieczności przestrzegania BHP. Mnie interesuje rubryka - wiek, wykształcenie i ew. m. zamieszkania bo często doradztwo sprowadza się do tego gdzie coś można kupić lub załatwić. Myślę, że to nie są wygórowane oczekiwania?
zgadzam sie z Preskalerem odnosnie tego jak powinno to wygladac. niestety Rafacker ma duzo racji odnosnie tego jak to wyglada w praktyce... jesli forum nie bedzie wymuszalo podania takich danych "na dzien dobry" to praktycznie nikt sie nie pofatyguje... :(
Pierwszy jest uzupełniany podczas rejestracji - ALE zawartość wypełnionego pola Miasto nie jest nigdzie widoczna. Za to pole Województwo jest używane, ale tylko do wyświetlania na liście aktywnych użytkowników [felektr.katalogi.pl/online.asp] - odnośnik jest widoczny po prawej, na górze głównej strony forum jako np.: ∑ obecnie aktywnych 384 użytkowników Ź
Drugi profil, bardziej rozbudowany, też zawiera pola Miasto i Województwo - ALE są to całkowicie inne pola niż te z pierwszego profilu, są całkowicie z tamtymi nieskojarzone. Za to ich zawartość jest wyświetlana po kliknięciu w czyjś emblemat.
Czemu tak jest? Czemu nie ma jednego normalnego profilu, jak na każdym normalnym forum? Ano właśnie...
Obecnie jak się wejdzie do edycji profilu "pierwszego", to po jej skończeniu, mechanizm forum proponuje edycję tego drugiego (przycisk PRZEJDŹ DALEJ >> ), ale to żadne rozwiązanie! Mało która z rejestrujących się osób domyśli się o co tu chodzi. Wszyscy są przyzwyczajeni do for dyskusyjnych opartych na mechanizmie "phpBB" - jest on jaki jest, ale ma mniej takich absurdów.
Tyle, że jak zawsze nie ma kogo prosić o zmiany, bo właściciela forum to nie obchodzi.
Preskaler , Rafacker dobrze mówił - obecnie nie masz zawodu wpisanego, a chyba kiedyś miałeś "emeryt".
Wiecie co szczerze to z ta wymiana doswiadczeń, pomocy i jakis tam rzeczy to tak sie dobrze napisane. Nie okłamujmy sie, bo tak nie jest, jak ktos potrzebuje pomocy to nie tylko poszuka tego kogos co ma numer gadu i jest dostapny lub nie, ma duza liczbe postów i mozliwe ze cos wie. Ja miałem setki rozmow na gadu jak miałem udostepniony swój numer, a jak juz nie mam to prawie nikt nie pisze. Czy w tym jest jakis sens?? Czy jakis tam przysłowiowy 11 latek bedzie akurat zainsteresowany wiekiem, on bardziej domagała sie szybkiej pomocy bez zapłaty.
A wogóle to wiecie to te profile to prawie jak jakies ankiety sa, o wszytsko beda sie pytac i czasem troche smiechu to pisac.