| Autor |
"(Radio samochodowe) przejściówka z wyjścia CD na CHINCH" |
|
|
Renilps
|
|
Wysłana - 1 lipiec 2004 11:51 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam,
Mam mały problem. Mam discmana i chce go podłaczyć do radia samochodowego. Radio ma wejście CD. Problem plega na tym, ze nie wiem jak zrobić przejścwkez tego dziwnego wejścia "CD" na "CHICH", aby podłączyć discemena:/
Jak macie jakies schematy, albo pomysły, to byłbym bardzow wdzieczny
| |
|
 |
|
|
|
Cubestone
|
|
Napisz jakie to radio, rozrysuj kostke(opisz kolory i grubosci poszczegolnych kabli) badz tez gniazdko...moze cos poradzimy...
|
|
Renilps
|
|

tak mniejwięcej wyglada rysunek na radiu. (później fotki wyśle, ale słabej jakości, bo kom robione:/ (kostka wyglada dziwnie bo jest mała)
|
 |
|
|
|
Cubestone
|
|
glownie interesowalo by mnie to gniazdko na cd...z tego co widze to jest to jakis standard din(juz praktycznie nie stosowany)
|
|
Renilps
|
|

Tak własnei wyglada to wejście na cd, nic o nim nie pisze na radiu :/ tylko tyle, zew "CD" ( na rysunku czarnobiałym wyżej, jest schematycznie narysowane). Da sie jakąś przejściówke z tego wejścia na chinch zrobić??:/
|
 |
|
|
|
Cubestone
|
|
jasne ze sie da...przerysuj ten rysunek...po co Ci chinche?? nie potrzebujesz przypadkiem malego jacka??
|
|
Renilps
|
|
|
|
|
abdul_pl
|
|
odwiedz jakis sklep z elektronika i na pewno uda ci sie kupic odpowiednia wtyczke.
pozniej troche kabla,chincze i lutownica  |
 |
|
|
|
Renilps
|
|
Spox, wtyczke już mam, tylko gdzie teraz jaki kabel przylutować:/ hmmm spróbuje takim sposobem: bede dotykał styków i jak bedzie słychać burczenie to znaczy, że to te "in" mam nadzieje, ze to sie uda:/ |
 |
|
|
|
abdul_pl
|
|
dobry sposob!  |
 |
|