Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 4375 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
alphard 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "alphard"   

Nobis
 Wysłana - 4 sierpień 2003 10:14        | zgłoś naruszenie regulaminu

Mam problem co do głośnika alpharda. Co sądzicie o głośniku tejże firmy chodzi mi o model SW1003A ?

nobis666

Zmieniony przez - Nobis w dniu 2003-08-04 10:23:46

DjDamian
 Wysłana - 4 sierpień 2003 11:53      [zgłoszenie naruszenia]

Zapomnij. Ładnie wygląda, piękny duzy skręcany magnes i wielkie zawieszenie. Pewnie powinien mur rozwalić? :D. Żartuje

Co do tej firmy to polecić Ci moge CW1202C z tym że musisz zrobic do niego obudowe około 150l zamkniętą, bardzo dobrze wytłumioną i napędzić dobrym wzmacniaczem, mysle ze 140W powinno wystarczyć. Głośnik ten kupisz np. na allegro za jakies 120-140zł.

Znawca -

Nobis
 Wysłana - 4 sierpień 2003 20:33      [zgłoszenie naruszenia]

ale ja potrzebuję 10 calowy głośnik!!! Mam już obudowę (bas reflex)poj. ok. 37l (tuba) I ten opisany przez ciebie się nadaje czy może jakiś inny.

nobis666

DjDamian
 Wysłana - 4 sierpień 2003 20:44      [zgłoszenie naruszenia]

W takiej obudowie nie zaszalejesz z alphardem. Jak coś to jakiś JBL lub ewentualnie Tonsil

Znawca -

Nobis
 Wysłana - 4 sierpień 2003 20:45      [zgłoszenie naruszenia]

Dobra coś pomyślę a narazie pozdrawiam i dzięki!!!

nobis666

MANIJAQ
 Wysłana - 7 sierpień 2003 21:40      [zgłoszenie naruszenia]

alphard - kto to wogole wymyslil - ludzie na boga zapomnijcie wogole z eta firma istnieje!!!!!!!!!!!!!!!!

pozdrawiam

Piotrek

najlepsiejszy dzial w historii
[http://www.sfd.pl/forum.asp?forum_id=134&forum_title=Sporty+Extremalne]

TEXT ROKU:
"A co mam zrobić z tymi cholernymi bąkami !!! Ten smród jest nie do wytrzymania!!! Koledzy chcą mnie skazać na banicję, bo nawet maski gazowe nie potrafią powstrzymać tego smrodu, a druga sprawa to to że co chwile puszczam bąki i nawet nie mogę iść do mojej dziewczyny na 2 godziny bo chyba by mi dupsko rozerwało. A jak rozerwie to ona już nie będzie mnie chciała!!! POMOCY"
[http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=63552&whichpage=1&crc=2513441#post3]

DjDamian
 Wysłana - 7 sierpień 2003 22:15      [zgłoszenie naruszenia]

Jakbyś zbudował troche subwoferów to byś wiedział o co chodzi. Każda firma ma swoje perełki i byle szajs na który łapią sie przeciętni użytkownicy,a firma zarabia. Niektóre modele Alpharda mają ceny rzędu 1000zł za sztuke, więc nie mów że to byle badziew. Nie wiem czy słyszałes modele PW lub WS - Ci co słyszeli twierdzą ze to "odyseja basowa" i nie sa to byle szpanerzy, którzy włożą głośnik w byle skrzynie i szczycą sie tym że zrobili suba, ale bardzo dobrzy konstruktorzy.

Co do niższej półki CW1202C za cenę 120zł (allegro) w obudowie 150l jest w tej klasie cenowej najlepszym rozwiązaniem, ani Tonsil ani Tesla lub inna firma nie zbudowała podobnego przetwornika o podobnym parametrach jak właśnie Alphard i w takiej cenie. Problem w tym że każdy pakuje je do małych często nie dobranych obudów (powinny grać w zamkniętych) w których grają żałośnie.Tak ogólnie co do tej firmy to sie grubo mylisz... !!

Znawca -

Control
 Wysłana - 7 sierpień 2003 23:07      [zgłoszenie naruszenia]

Popieram Damiana, sam mam CW1202C tylko ze w pudle b-r ale dobrze dobranej(jak dla mnie) i niezle wyrabia.

Pozdro

MANIJAQ
 Wysłana - 8 sierpień 2003 10:09      [zgłoszenie naruszenia]

mnei tam nikt nigdy doniej nieprzekona;-PP
juz wole jecha cna swoim zapyzialym rockfordzie do ktorego okazalo sie z emusz ebudowac nowa skrzynke:-/

pozdrawiam

Piotrek

najlepsiejszy dzial w historii
[http://www.sfd.pl/forum.asp?forum_id=134&forum_title=Sporty+Extremalne]

TEXT ROKU:
"A co mam zrobić z tymi cholernymi bąkami !!! Ten smród jest nie do wytrzymania!!! Koledzy chcą mnie skazać na banicję, bo nawet maski gazowe nie potrafią powstrzymać tego smrodu, a druga sprawa to to że co chwile puszczam bąki i nawet nie mogę iść do mojej dziewczyny na 2 godziny bo chyba by mi dupsko rozerwało. A jak rozerwie to ona już nie będzie mnie chciała!!! POMOCY"
[http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=63552&whichpage=1&crc=2513441#post3]

lusio2
 Wysłana - 13 sierpień 2003 19:36      [zgłoszenie naruszenia]

czy ktoś zna adres strony domowej tejże firmy bo nigdzie nie mogę jej znaleźć - sory że sie wciąłem w post :)

Control
 Wysłana - 14 sierpień 2003 18:11      [zgłoszenie naruszenia]

[eltaj.pl/]
wystarczylo w pierwszej, lepszej wyszukiwarce wpisac :P

Pozdro

Zmieniony przez - Control w dniu 2003-08-14 18:11:43

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

alphard

Strony: 1 2

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL