Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1115 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
audio COAXout a przejscie w Analog 6 cinch wejscie 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "audio COAXout a przejscie w Analog 6 cinch wejscie"   

mlody80
 Wysłana - 2 kwiecień 2005 13:05        | zgłoś naruszenie regulaminu

mam jeden problemik z zestrojeniem sprzetu. odtwarzacz dvd Panasonic wyposazony jest wyjscie audio Coax a amplituner Technicsa sax730 ktory posiadam ma wejscie audio jako 6 kanałów dyskretnego wejscia 5.1(czyli szesc kanałów typu cinch) chodzi o to jak przejsc z cyfrowego coax w analog 6 cinch.wiem ze jest to mozliwe tylko jakis schemat potrzebny.(nie piszcie o zastosowaniu procka dzwieku-o tym wiem) z gory wielkie dzieki

Sławcio

Preskaler
 Wysłana - 2 kwiecień 2005 20:57       [zgłoszenie naruszenia]

Audio "Coaxial" to wyście cyfrowe! Jeśli Twój sprzęt analogowy (wzmacniacz) nie posiada takiego wejścia to konieczny jest dekoder tego sygnału. Zdecydowanie nie jest to prosty układ i w zasadzie lepiej jest kupić nowy sprzęt przystosowany do takiego połączenia niż kombinować z dekoderem. Odtwarzacze DVD są już w handlu za cenę poniżej 300 zł a za 450 zł są już całkiem porządne z wyjściem oczywiście 5.1 (coaxial również) i z możliwością odczytu większości systemów Divix.

Zmieniony przez - Preskaler w dniu 2005-04-02 21:00:34

Preskaler

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

audio COAXout a przejscie w Analog 6 cinch wejscie

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL