Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 5104 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
c+ niezależnie na 2 TV 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "c+ niezależnie na 2 TV"   

fenix75
 Wysłana - 2 luty 2004 03:13        | zgłoś naruszenie regulaminu

mam 2 tv i jeden dekoder C+ przez co w domu jest czasem mała wojna o pilota i zaczołem zastanawiać się czy jest możliwość podłączenia 2 tv do jednego tunera i oglądania programów niezalenie od siebie. jak było by to możliwe to proszę o podpowiedz co i jak mam podłączyć ewentualnie dokupić

Fenix

Preskaler
 Wysłana - 2 luty 2004 11:46      [zgłoszenie naruszenia]

Cześć!
Istnieje taka możliwość, jednak jest ona dość kosztowna i kłopotliwa. Do jej realizacji (niezależnego korzystania na dwóch TV z dowolnie wybieranych kanałów C+)potrzebny jest podwójny konwerter (ok. 130 zł nowy)
drugi kabel antenowy (od konwertera do dekodera - 10 zł?) dekoder C+ (ok.300 zł) i specjalny rozdzielacz "klucza" (Smart Card Splitter-350zł). Razem z jakimiś drobnymi kablami i końcówkami koszt ok. 800zł.
Pozdrawiam!

Zmieniony przez - Preskaler w dniu 2004-02-02 12:08:49

Preskaler

Specjalista -

fenix75
 Wysłana - 4 luty 2004 05:58      [zgłoszenie naruszenia]

dziękuję za pomoc jeżeli mógłbyś jeszcze napisać czy tym kluczem można podzielić klucz na więcej niż 2 odbiorniki TV i gdzie to wszystko kupić? ewentualnie czy jest sens kupna tych rzeczy na bazrach typu stadion lub wolumen?

Fenix

Preskaler
 Wysłana - 4 luty 2004 11:17      [zgłoszenie naruszenia]

Tak! Można!
Ofertę takiego klucza widziałem na "Allegro". Nie wiem jak to się sprawuje i jakie jest ryzyko przy zakupie? Myślę, że należy wybrać takiego sprzedającego, który nie ma negatywnych opinii. Zakup na bazarze wiąże się z ryzykiem, chyba że umówisz się ze sprzedającym i dokonasz sprawdzenia w domu. Takie klucze mogą rozdzielać kody od dwu do ośmiu dekoderów, cena jest zróżnicowana w zależności od możliwości ilościowej obsługi tych dekoderów.

Preskaler

Specjalista -

fenix75
 Wysłana - 4 luty 2004 12:55      [zgłoszenie naruszenia]

dziekuje za pomoc uratowałeś mi życie i troche nerwów w walce o pilota

Fenix

fenix75
 Wysłana - 7 luty 2004 14:03      [zgłoszenie naruszenia]

Mam jeszcze jedno pytanie czy potrzebny jest podwójny konwerter bo na aukcjach allegro jest napisane że wystarczy podłączyć karte dwa dekodery i można bawić się do woli

Fenix

Preskaler
 Wysłana - 7 luty 2004 15:18       [zgłoszenie naruszenia]

Niestety podwójny konwerter jest konieczny, lub dwie kompletne anteny.

Preskaler

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

c+ niezależnie na 2 TV

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL