Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 3051 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
car audio 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "car audio"   

SEXtreme
 Wysłana - 15 luty 2003 18:45        | zgłoś naruszenie regulaminu

no to sie pochwale sprzętem i jednoczesnie zapytam o rade
1.CD(z radiem)nanasonic zdaje sie ze CQ501....(niechce mi sie teraz isc do samochodu)
2.glosniki tył - JBL gto 6505ce
3.sub - rockford RFP3412
4.wzmachol pyle pla800 niby 4*85w
5.glosniki przod - seryjne sokdy - i tu mam pytanie potrzebuje dobrego zestawu na przod tak zeby dzwięk byl przestrzenny i zeby byly bardzo dybnamiczne i przyjemne basy(niemusza byc ultra glębokie bo od trzęsienia ziemi mam sub) co polecicie??? cene - ok 600zł moze dego/phonocar???

pozdrawiam

ps:cus by moze zmienic w sprzęcie??

sterydall
 Wysłana - 25 marzec 2003 17:11      [zgłoszenie naruszenia]

kup sobie subofer lub tube samochodowa -ten pierwszy moźna nawt kupic za 200zł og prywatnego gościa który takie wykonuje(zreszta bardzo fajnie)albo głosniczki basowe ale z tym to juz troche wiecej ceregieli

SEXtreme
 Wysłana - 26 marzec 2003 10:59      [zgłoszenie naruszenia]

sorry ale idz do okulisty bo chyabmasz probemy ze wzrokiem

"3.sub - rockford RFP3412 "

pozatym chodzi mi o nieco lepszy sprzęt niz za 200zł

własnei chlopaki jaki zestaw 16 proponujecie do 1000zł - niechodzi mi o szczegoly w brzmieniu - bardziej o odsluch - porzadny dynamiczn basik i stereofonia jako taka

no - pomozcie

pozdrawiam

ło

czlonek-mafia.suple.hardcor.pl

Cubestone
 Wysłana - 4 kwiecień 2003 00:55      [zgłoszenie naruszenia]

co do tych glosnikow do przodu to proponowalbym Ci jakis wyrob Pyle lub Lanzara. Pyle gra przyjemnie ale malo selektywnie. Lanzar-jestem posiadaczem wysokotonowych glosnikow z neodymowym magnesem...dzwiek miod, osmiele sie stwierdzic ze lepszy od pioneera czy infinity, wysokie nie sa "napastliwe" tak jak w pioneerze - da sie sluchac glosno i przyjemnie. Tak tez polecam Pyle choc bardziej Lanzara. Konkretnych modeli Ci nie podam, po prostu nie znam...

SEXtreme
 Wysłana - 4 kwiecień 2003 09:29      [zgłoszenie naruszenia]

i nadal nieoto chodzi

niegustuje w glosnikach typu pioneer sony lub podobne, chodzi mi o firmy produkujące car audio ale niezajmujące sie jednostkami glownymi czyli troszku lepsze bo kto robi wszystko ten robi to na odwal

pozdrawiam

ło

Ss
 Wysłana - 4 kwiecień 2003 11:55      [zgłoszenie naruszenia]

Zawsze zastanawiali mnie ludzie jadący w samochodach robiących umcyk umcyk słyszalnych już zanim go się zobaczy (oczywiście przy zamkniętych szybach). Rozumiem że na starość się głuchnie ale żeby aż tak?

Informacja to nie rozkaz. Zatwierdź lub zignoruj.

SEXtreme
 Wysłana - 4 kwiecień 2003 13:42      [zgłoszenie naruszenia]

to sie nienazywa umcyk umcyk tylko upc upc upc

i teraz male sprostowanie - dzięki bardzo niskich czestotliwosci sa bardzo ciche przy malej odleglosci dlatego pasazer samochodu slyszy je duzo ciszej niz ktos oddalony od samochodu dlatego masz takei wrazenei z eto jest glosno

chodzi tez o inny efekt - aby POCZUĆ bas trzeba go mocnao krecic no a aefekt uboczny to hałas

ale chya mas zmylne zdanei omnei bo ja ide w jakosc a nei w moc

pozdrawiam

ło

Cubestone
 Wysłana - 4 kwiecień 2003 19:28      [zgłoszenie naruszenia]

skoro nie gustujesz w glosnikach sony i pioneer to nie wiem czemu nie pasuje Ci Lanzar i Pyle(chyba nie zrozumiales co Ci napisalem)?? Jesli zas sadzisz ze za 600zl kupisz cos high-endowego to grubo sie mylisz...za to kupisz "jedynie" pioneery lub sony( i to wcale nie jakies z gornej polki)
....a tak z czystej ciekawosci: jaka to skoda?? favorit czy 105??

Cubestone
 Wysłana - 4 kwiecień 2003 19:35      [zgłoszenie naruszenia]

"...aby POCZUĆ bas trzeba go mocnao krecic no a aefekt uboczny to hałas..."

zeby poczuc bas trzeba miec ze dwa kick-bassy w drzwiach i tyle...tuba czy woffer w bagazniku daja strasznie "opozniony" bass( malo dynamiczny i wyrazisty)tak tez poprzez stosowanie wiekszego glosnika polepszysz efektywnosc, ale nie dynamike...
tak tez zeby poczuc bass wcale nie trzeba robic "umc umc"(****a co za idiotyczne wyrazenie). a jesli juz robisz umc umc to podejrzewam ze sluchasz techno- tak tez jakosc nie jest Ci raczej potrzebna- bo czego Ci zabraknie...wyrazistego wokalu??? :))))

Ss
 Wysłana - 4 kwiecień 2003 19:39      [zgłoszenie naruszenia]

Hehehee no raczej muzki poważnej nie będzie na tym słuchał, jeszcze by się przeraził. Może za te 1000zł kup sobie porządne słuchawki?

Informacja to nie rozkaz. Zatwierdź lub zignoruj.

SEXtreme
 Wysłana - 4 kwiecień 2003 23:13      [zgłoszenie naruszenia]

cubestone widze ze sie kurna znasz?

dobry subwoofer+dobry wzmachol = dynamiczny basik

kickbasy w drzwiach są wlasnei od szybcutkich uderzen ale niezejda ponizej 60hz raczej(widziales kiedys na zawodach soundOFF samochod bez suba)

co do muzyki - techno trance goa dance

i tu sie objawia Twoj talent musyczny

jakbys sie kurde wsluchal to bys uslyszal naprzyklad bardzo suptelne dzwięki w gornych rejestrach, srednei tez sa fajne

to one dają głębie muzyki i wlasnei oto mi przedewszystkim chodzi

co do glosnikow ponizej 1000zl :

AXTON - 587pln
Dego - 499pln
DLS - 439pln
EARTHQUAKE - 659pln
MAC AUDIO - 499pln
MAGNAT - 699pln
MB quart - 549pln
PHASE linear - 599pln
PHD - 549pln
PHONOCAR - 659pln
POWER acoustik - 549pln

czy masz cos jeszcze do dodania kolego znawco od pionierow????

jak ktos jest matoł to kupuje pionery bo są w supermarkecie niemysląc otym ze w powaznym skepie moga byc duzo lepsze sprzęty za często nizszą cene

widze ze jednak z Tobą sie niedogadam bo zaraz zaproponujesz ALpharda

moze ktos inny powie cos o swoich glosniczkach jak mu tam spiewają???

pozdrawiam

ło

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

car audio

Strony: 1 2

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL