Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 737 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Radio
cb radio a antena 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "cb radio a antena"   

ravelloo
 Wysłana - 15 luty 2010 17:26        | zgłoś naruszenie regulaminu

[[http://www.allegro.pl/item900843712_super_idealna_cobra_19_dx_iv.html]] mam takie radyjko i chce kupić jakąś antene do niego. Znajomy chce mi pogonić taką [http://www.allegro.pl/item891846289_antena_cb_sunker_elite_116_szklana_cewka_nowa_fv.html] za 40zł a jeszcze inny antene na której jest napisane American cb ml-145 midland magnesówka i chce za nią 100zł. Na którą z nich zdecydowalibyście sie?

Preskaler
 Wysłana - 17 luty 2010 12:38      [zgłoszenie naruszenia]

To zależy do czego ta anatena jest Ci potrzebna? Żeby tylko mieć czy żeby porozmawiaćna możliwie dużym dystansie. W pierwszym przypadku możesz brać cokolwiek a w drugim wybieraj jak najdłuższą (ponad 1,4m) i mocowaną do blachy, na środku dachu.

Preskaler

Znawca -

ravelloo
 Wysłana - 17 luty 2010 16:07      [zgłoszenie naruszenia]

wystarczy mi jak antena bedzie sciagała na6-7km w linii prostej. sęk w tym,że sporo poruszam się po wsiach i tam nie ma tak dobrego zasięgu jak choćby w mieście.

ravelloo
 Wysłana - 18 luty 2010 17:39       [zgłoszenie naruszenia]

President Indiana - w skrócie
Antena samochodowa President Indiana Antena samochodowa; wysokość 125 cm. Przeznaczona do samochodów ciężarowych, dostawczych oraz do aut osobowych, gdzie antena ma zapewniać przyzwoity zasięg, a jednocześnie nie jest jeszcze zbyt długa i wymaga składania tylko w pewnych sytuacjach. Promiennik anteny można pochylić względem główki mocującej - patrz zdjęcie - to pozwala na umocowanie anteny również na tylnych drzwiach auta. Z uwagi na swoje wymiary i budowę (nie ma cewki dopasowującej, tak typowej dla anten CB, ponieważ cały promiennik anteny stanowi cewkę nawiniętą cienkim drutem - jest to antena tzw. helikalna). Dzięki temu nie zwraca na siebie uwagi, ponieważ przypomina standardową antenę od samochodowego radia UKF.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

cb radio a antena

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL