| Autor |
"cd-player jako radio" |
|
|
Zig
|
|
Wysłana - 17 lipiec 2003 23:32 | zgłoś naruszenie regulaminu
Czy można podłączyć zwykły odtwarzacz cd("kieszonkowy") do głośników w samochodzie? Mam Opla Astrę Classic Combi. Odpowiedź potrzebna właściwie na wczoraj. Pomóżcie!
| |
|
 |
|
|
|
Zig
|
|
Cd_player czyli DiscMan. Wcześniej nie mogłem znależć odpowiedniego słowa
|
 |
|
|
|
runner2
|
|
Jeśli masz radio z cd in to sprawy nie ma
Jeżeli nie msz radia z CDinem to sytuacja wygląda tak masz radio kasetowe to możesz sobie zamontować taką kasetke na kablu ma w środku głowice i wychodzi z niej kabelek z jackiem podłaczasz to do odtwarzacza na minidyski w gniazdo słuchawkowe a kasetke wrzucasz do radia samochodowego
dziala fajnie jak kasetka jest firmowa ja robiłem takie coś na głowicy takiej szerokiej nie wiem nawet od czego ale też ładnie grało
|
 |
|
|
|
chio1
|
|
a jak wyglada sprawa podlaczenia tego do akumulatorka???tego discmana |
 |
|
|
|
runner2
|
|
A jakie ci jest potrzebne napiecie na tego discmana jezeli to bedzie 12 , 5 ,lub 4,5 to schemat ci prześle a jeżeli jakieś inne to coś wymyśle i też dam znać daj najlepiej swój adres na maila to ci wyśle schemacik
Pozdrawiam Runner2
|
 |
|
|
|
chio1
|
|
|
|
|
chio1
|
|
|
|
|
runner2
|
|
schemat to za dożo powiedziane jutro wysle schemat a na razie daje poniższy opis
12 V prosto z instalacji , ale możesz też sobie
podłączyć stabilizator 12V(nie wiem jaki ma symbol jutro bede wiedziałto caly schemacik wyśle) , a 5V to prościutko, też przez stabilizator 7805, kosztuje nie duzo , ma trzy nóżki wej.(plus z akumulatora +12V), masa i wyjście(5V) ,a jesli ci jest potrzebne 4,5 to musisz poczekać do jutra bo nie pamietam jaki był stabilizator i jakaś dioda ale też nie wiem jaka.
nio i zamontuj to wszystko na radiatorku bo to sie bedzie grzało.
do jutra
|
 |
|
|
|
dj.piotras
|
|

nie szkoda Ci discmana - przecież można do tego celu użyć stary zdezelowany CD-Rom który kosztuje symboliczne 20zł na giełdzie !
Dzielność nie jest właściwością ciała, lecz duszy; stanowi o niej moc serca, a nie siła ramion i nóg.
|
 |
|