Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 2153 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Radio
cd-player jako radio 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "cd-player jako radio"   

Zig
 Wysłana - 17 lipiec 2003 23:32        | zgłoś naruszenie regulaminu

Czy można podłączyć zwykły odtwarzacz cd("kieszonkowy") do głośników w samochodzie? Mam Opla Astrę Classic Combi. Odpowiedź potrzebna właściwie na wczoraj. Pomóżcie!

Zig
 Wysłana - 17 lipiec 2003 23:33      [zgłoszenie naruszenia]

Cd_player czyli DiscMan. Wcześniej nie mogłem znależć odpowiedniego słowa

runner2
 Wysłana - 18 lipiec 2003 13:13      [zgłoszenie naruszenia]

Jeśli masz radio z cd in to sprawy nie ma
Jeżeli nie msz radia z CDinem to sytuacja wygląda tak masz radio kasetowe to możesz sobie zamontować taką kasetke na kablu ma w środku głowice i wychodzi z niej kabelek z jackiem podłaczasz to do odtwarzacza na minidyski w gniazdo słuchawkowe a kasetke wrzucasz do radia samochodowego
dziala fajnie jak kasetka jest firmowa ja robiłem takie coś na głowicy takiej szerokiej nie wiem nawet od czego ale też ładnie grało

chio1
 Wysłana - 6 sierpień 2003 01:02      [zgłoszenie naruszenia]

a jak wyglada sprawa podlaczenia tego do akumulatorka???tego discmana

runner2
 Wysłana - 6 sierpień 2003 09:33      [zgłoszenie naruszenia]

A jakie ci jest potrzebne napiecie na tego discmana jezeli to bedzie 12 , 5 ,lub 4,5 to schemat ci prześle a jeżeli jakieś inne to coś wymyśle i też dam znać daj najlepiej swój adres na maila to ci wyśle schemacik

Pozdrawiam Runner2

chio1
 Wysłana - 6 sierpień 2003 11:38      [zgłoszenie naruszenia]

chio1

chio1
 Wysłana - 6 sierpień 2003 11:38      [zgłoszenie naruszenia]

chio1@poczta.wp.pl

runner2
 Wysłana - 7 sierpień 2003 08:59      [zgłoszenie naruszenia]

schemat to za dożo powiedziane jutro wysle schemat a na razie daje poniższy opis
12 V prosto z instalacji , ale możesz też sobie
podłączyć stabilizator 12V(nie wiem jaki ma symbol jutro bede wiedziałto caly schemacik wyśle) , a 5V to prościutko, też przez stabilizator 7805, kosztuje nie duzo , ma trzy nóżki wej.(plus z akumulatora +12V), masa i wyjście(5V) ,a jesli ci jest potrzebne 4,5 to musisz poczekać do jutra bo nie pamietam jaki był stabilizator i jakaś dioda ale też nie wiem jaka.
nio i zamontuj to wszystko na radiatorku bo to sie bedzie grzało.
do jutra

dj.piotras
 Wysłana - 9 sierpień 2003 10:50       [zgłoszenie naruszenia]

nie szkoda Ci discmana - przecież można do tego celu użyć stary zdezelowany CD-Rom który kosztuje symboliczne 20zł na giełdzie !

Dzielność nie jest właściwością ciała, lecz duszy; stanowi o niej moc serca, a nie siła ramion i nóg.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

cd-player jako radio

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL