Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 730 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
chlodzenie 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "chlodzenie"   

LeQon
 Wysłana - 1 marzec 2007 17:30        | zgłoś naruszenie regulaminu

Wiec tak niedawno zalozylem temat na temat kina domowego ale przegrzwea mi sie bo nie ma wentyaltora i chcailbym zamontowac chlodzenie znajomy mowil zeby wodne zamontowal ale nie chce) chec zamotnowac 1 lub 2 wentyalrory takie jak do kompoa COLERE ale nie mam pojevia jak? moze ktos mi powie co mam kupic albo jak przerobic takei wiatraczki zeby chlodizli mi amplituner??

zamonotwac moge, ale choidzi mi jak mam te wiatraczki przerobic zeby dzialaly pod gniazdko 220volt?

impaller
 Wysłana - 1 marzec 2007 22:22      [zgłoszenie naruszenia]

swojego czasu pomagalem kumplowi ktory mial podobny problem zlozyc powiedzmy panel chlodzacy a raczej podstawke audio z chlodzeniem wzmacniacza wygladalo to mniejwecej tak całośc ze sklejki od dolu kanaly odprowadzajace do tego 3 wentylatory z zasilacza ktore mialy regulacje predkosci zeby przy cichym sluchaniu muzy nie denerwowaly calosc zasilana z malego zasilacza na 12v.

Dziallo to tak ze od odlu bylo wdmuchiwane powietzree przez kratki powietrze przeplywalo przez wzmacniacz i wylatywaloreszta kratek. Bardziej efektywne bylo gdy lezalo dogorynogami na wzmacniaczu ale wygladalo gorzej. zalaczam rysunek.

[http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/5160188560ab596a.html]

Zmieniony przez - impaller w dniu 2007-03-01 22:25:25

LUXMAN LV-112
LUXMAN D-112
LUXMAN TD-377
Infinity RS 3000

LeQon
 Wysłana - 3 marzec 2007 15:12      [zgłoszenie naruszenia]

ale mi chodzi o same wiatraki, nie wiem czy mozna gdzies takie kupic nie wielkiej wielkosci ktore mozna pod;laczyc do pradu, lub takei z kompa kulery jak przerobic lkub co dokupic zeby mzona bylo to zampontowac.

Oczywscie montaz takeigoi wiatraka to nie problkem 4 srobki i od srodka mzona przykrecic a kabelek wypuscic gdzies z tylu.. ale teraz jak to mam przerobic do gniazdek 220v

ulig
 Wysłana - 4 marzec 2007 22:32      [zgłoszenie naruszenia]

Wystarczy, ze kupisz coolery na 12V (np od kompa) i kupisz zasilacz 12Y i wszystko będzie ładnie działać. A jak juz chcesz je zamontowac to Twoj wybor, byle to mialo sens i bylo skuteczne.

LeQon
 Wysłana - 5 marzec 2007 16:56      [zgłoszenie naruszenia]

Tak napewno bedzie mialo sens, amplituner mocny bez entylatora bezsens, radiator wcale az nie taki duzy a widze dwa procesory na nim.. pare minut grania na maxa i wylancza mi sie z przegrzania.. obudowa goraca jest a lekki podmuch spowoduje schlodzenie:) wystarczylo jak ustami dmuchalem, wiec taki jeden czy 2 wiatraczki wystarcza,

dzieki sog

impaller
 Wysłana - 6 marzec 2007 00:32      [zgłoszenie naruszenia]

a nie jest to przypadkim wzmacniacz ktory minimalna impedancja ma 8 ohm a ty masz glosniki 4 ohm??

LUXMAN LV-112
LUXMAN D-112
LUXMAN TD-377
Infinity RS 3000

LeQon
 Wysłana - 6 marzec 2007 21:54      [zgłoszenie naruszenia]

CHyba kazdy wzmacniacz sie grzeje i potrzebuje do tego wiatrakow - ten model kina jest za przeproszeniem jakis z***any i go nie posiada a to tez ma znaczenie. Glosniki mam 4-8ohm czyli dobre i raczej zestawy dobre sprzedaja?!

ulig
 Wysłana - 6 marzec 2007 22:10       [zgłoszenie naruszenia]

SPokojnie chcemy Ci pomoc. W takim razie kup radiator, jeden a dobry i cichy, i jak nie chcesz sie podlaczac pod elektronike to kup zasilacz 12V albo pewnie znajdziesz jakis w domu i montuj.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

chlodzenie

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL