Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1208 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Cyfrówka
cyfrówka - samsung es 28 - zasilanie problem? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "cyfrówka - samsung es 28 - zasilanie problem?"   

HixeR
 Wysłana - 17 kwiecień 2011 14:55        | zgłoś naruszenie regulaminu

jak w temacie na bateriach alkaicznych duracell zrobil 200 fotek przy max rozdzielczosc (12 mpx) i na lampie praktycznie wszystkie, kupilem akumulator ni-mh energizer moc - 2000 i raz zrobil na nich 400, innym razem 50-70, a ostatnio 5-15 za każdym razem aku byly naladowane na maxa, 12 godzin ladowania, diody przy adowarce zgasly, co oznacza, ze sa w pelni naladowane, przeczyscilem styki w aparacie - nie pomoglo

dzwonilem na infolię samsunga, ale trafilem teakigo "specjaliste" ze powiedzial, ze jak na lampie robi do 50 fotek, to nie ma problemu, bo to normalne - ludzie jakby tak bylo, to nikt nie zabieralby cyfrowek na wycieczki, chyba, ze z torba baterii i nik by nie kupowal cyfrowek

moze Wy mi cos podpowiecie, a moze firma nie ta? chociaz mam TV i juz drugie DVD Samsunga i jestem zadowolony, a z aparatem lipa...

zbysiu13
 Wysłana - 18 kwiecień 2011 19:10      [zgłoszenie naruszenia]

Hm, temat działu to trochę inna beczka niż "cyfrówka Samsunga"...
Ale ok: ten aparat znany jest z dużej energochłonności i.. niskiej ceny.
Co znaczy: "akumulator ni-mh energizer moc - 2000" ? Domyślam się, że to dwa akumulatorki Energizer 2000 mAh. Spróbuj na innych akumulatorkach. Poza tym częstą przyczyną takich problemów jest "tania" ładowarka. Ma ona funkcję rozładowywania?

Volenti non fit iniuria.
Verba volant, scripta manent.

atmeg
 Wysłana - 19 kwiecień 2011 14:26       [zgłoszenie naruszenia]

Jedna sprawa to prądożerność aparatu a druga to jakość aku i ładowarki. Stawiam na to że coś nie tak jest z tą ładowarką . Pożycz od kogoś sprawdzoną dobrą ładowarke i kilka razy naładuj i rozładuj te akumulatorki .Używałem aku duracel 1700 w tanim Olympusie i po kilku miesiącach mogłem filmować 25min lub zrobic
ponad 200 zdjeć (nie liczyłem) .Możesz też kupić dobre baterie i zobaczyć ile wytrzymają co da ci porównanie do aku i bedzie pewność czy aparat nie uszkodził sie.

Automatyka Elektronika analogowa i cyfrowa

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

cyfrówka - samsung es 28 - zasilanie problem?

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL