Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 803 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
cyfra +, co robię źle? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "cyfra +, co robię źle?"   

TURBOX
 Wysłana - 30 grudzień 2010 15:52        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam, Otóż mam problem i nie wiem co dalej robić.
Mam cyfrę + która przestała chodzić. Siła sygnału jest zerowa, dodam że ustawiałem wcześniej "na oko" wszystko i chodziło. Teraz już profesjonalniej kupiłem urządzenie do mierzenia siły sygnału, bo pomyślałem że przestawiła się antena więc podłączyłem pod antenę, ustawiam ją tak żeby na mierniku wskazówka pokazywała jak najwięcej a na tv w ustawieniach anteny nic nadal 0. Od nowa zarobiłem przewód też nic, wydaje mi się że on jest ok bo i działa miernik i pokazuje napięcie. Przy nim nie było nic zmieniane.
Pomyślałem że może nie być na hotbirdzie nakierowane więc włączyłem w tv polonię która odbiera i na tej drugiej satelicie i nadal nic. Siła sygnały w ustawieniach dekodera nadal na 0.
Nie wiem za co teraz się zabrać??

Proszę o podpowiedź.

Preskaler
 Wysłana - 30 grudzień 2010 17:09      [zgłoszenie naruszenia]

Jeśli staniesz za czaszą i popatrzysz w tym kierunku co satelita patrzy (mniej więcej na południe) to ten z prawej strony to "HB" a z lewej (bardziej na wschód) to "Astra". Między nimi jest jeszcze jeden satelita (poz. 16 st. wsch.) Ty musisz ustawić na "HB". Nic nie piszesz o dekoderze (jaki typ?). Może dekoder się uszkodził? Sprawdź go u znajomego na jego sprawnej antenie! Może też być uszkodzony konwerter (jedna polaryzacja). TV Polonia to zły program do ustawiania anteny bo jest on na obu satelitach.

Preskaler

Specjalista -

gekaes
 Wysłana - 17 maj 2011 19:24      [zgłoszenie naruszenia]

Witam
pytanie moze wydawac sie glupie ale mam z cyfra podpisana umowe na czas nieokreslony z trzymisesiecznym okresem wypowiedzenia
co to oznacza?

skladam dzisiaj wypowiedzenie i co sie dzieje?

pozdro

Preskaler
 Wysłana - 18 maj 2011 06:00      [zgłoszenie naruszenia]

Wg. moich wiadomości termin wypowiedzenia biegnie od początku następnego miesiąca a więc musisz zapłacić za VI, VII i VIII. We wrześniu już nie!

Preskaler

Specjalista -

mantsala
 Wysłana - 16 sierpień 2011 17:33      [zgłoszenie naruszenia]

witam mam cyfre + mieszkam w Finlandii i nie moge ustawic anteny mam caly czas 0% jak to zrobic? juz siedze nad tym 2 tyg. dekoder mam sagema

Preskaler
 Wysłana - 17 sierpień 2011 09:47       [zgłoszenie naruszenia]

Zależy gdzie jest dokładnie to miejsce zainstalowania anteny bo Finlandia leży na granicy odbioru z HB i potrzebna jest duża antena aby mieć szanse na odbiór. Poza tym niebo w kierunku południowym musi być niczym nie zasłonięte (drzewa, druty, domy itp.)!

Preskaler

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

cyfra +, co robię źle?

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL