Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 6733 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
cyfrowy polsat i kilka telewizorów czyli dylematy newbie... 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "cyfrowy polsat i kilka telewizorów czyli dylematy newbie..."   

dareczekk
 Wysłana - 9 sierpień 2006 12:40        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam. Do tej pory od paru lat bylem szczesliwym posiadaczem kablowki ktora sobie podzielilem na 4 telewizory bo kazdy w domu ma swoj (wiem ze to paranoja), nie wiem do konca czy tak mozna, ale to chyba nie istotne w tym momencie... Za pare dni szykuje mi sie przeprowadzka do wlasnego domu gdzie nie mam mozliwosci podlaczyc kablowki niestety. Zastanawiam sie jeszcze czy cyfra+ czy cyfrowy polsat... raczej to drugie:) I mam pytanie, czy mozna jakos zrobic zeby majac jedna antene i jeden dekoder udostepnic to na 4 telewizory? Oczywiscie nie na wszystkich to samo... Czy jedyna opcja to kupic 4 dekodery:/ Slyszalem cos o urzadzeniu ktore sie nazywa splitter, ale ze jestem laikiem nie wiele znalazlem na ten temat... Przepraszam za infantylizm tego pytania, ale naprawde nie znam sie na tym, prosze o wyrozumialosc:)
Pozdrawiam

xrisles
 Wysłana - 9 sierpień 2006 13:38      [zgłoszenie naruszenia]

Jedna antena na 4 telewizory.Potrzebójesz 4 dekodery.

xrisles

sirius66
 Wysłana - 9 sierpień 2006 15:36      [zgłoszenie naruszenia]

jeżeli chcesz uzyć tzw splitera to tylko iwyłącznie cyfra, ale warunki następujące, każdy tv musi mieć swój dekoder z wyjściem na kartę (*najlepiej fergosony)i każdy musi mieć swoją antenę, (ewentualnie konwerter na 4 wyjścia ok 150 zł)i w takim też układzie za pomocą jednego abonamentu(np wysokiego prestiżu<145 zł>albo mniejszego komfortu<58 zł>)każdy z użytkowników może ogladać inny serial.Oczywiście jest opcja legalna w obrębie jednego domu, pozdrawiam, w razie pytan 4728062<GG>

Preskaler
 Wysłana - 9 sierpień 2006 16:10      [zgłoszenie naruszenia]

Z "Polsatem" nie da się nic zrobić! Trzeba do każdego telewizora oddzielny dekoder (i sygnał z konwertera) oraz oddzielnie opłacany abonament. Z cyfrą tylko jeden abonament i tzw. "Smart Kard Splitter" oraz emulatory karty (tyle szt. ile TV) do tego oczywiście też oddzielne dekodery i sygnały z konwertera (konwerter wielokrotny). Była już mowa na "Forum" o tym!

Preskaler

Specjalista -

dmprk
 Wysłana - 16 sierpień 2006 14:38       [zgłoszenie naruszenia]

Niestety Polsat paruje karty z tunermi z tego powodu spliter odpada. Wydaje mi się że nie ma spliterów na system Narga.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

cyfrowy polsat i kilka telewizorów czyli dylematy newbie...

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL