Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 893 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Cyfrówka
czy wymieniajac konwenter w satelicie, musze ustawic ją od nowa? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "czy wymieniajac konwenter w satelicie, musze ustawic ją od nowa?"   

SCREAM
 Wysłana - 25 kwiecień 2010 01:07        | zgłoś naruszenie regulaminu

jak w temacie, jak na tunerze mam teraz ustawioną satelitę , to jak odkręcę konwenterr bez ruszania talerzem i przykręcę taki na 2 wyjscia antenowe, to satelita bedzie nadal tak samo usatwioona cyz trzeba od nowa ją troszkę ustawiac?4
i jak mam cyforwy polsad hd to konwenter moze byc byle jaki z 2 wejsciami?

zbys
 Wysłana - 25 kwiecień 2010 06:29      [zgłoszenie naruszenia]

Jezeli nowe LNB ma w tym samym miejscu glowke co stary (rozni sie tylko wyjsciami ), to jezeli delikatnie odkrecisz i przykrecisz, to nie musisz ustawiac. Ale jezeli nowy jest nieco inny , to moze byc konieczne.

Lepsze jest wrogiem dobrego.

Verizon Wireless Agent. [http://www.lucki.com]

zbysiu13
 Wysłana - 25 kwiecień 2010 19:25      [zgłoszenie naruszenia]

Co do drugiej części pytania- tak zupełnie "byle jakiego" nie polecam. Zresztą trudno taki znaleźć- jeśli tylko bedzie działał to będzie dobrze.
Jeśli masz w miarę dużą czaszę, to bardzo mało prawdopodobne, żeby coś trzeba było przestawiać w antenie. "Ekonomiczne" (czyli niedrogie i nie przeznaczone dla pasjonatów) konwertery dwu i czterowyjściowe są konstruowane bez większych udziwnień, "główka" jest umieszczana w takim miejscu, w jakim umieszczoną ma główkę większość pojedynczych konwerterów, jakie pojawiały się na rynku.
Temat HD w Polsacie mam... przerobiony i zamontowany w domu .

Volenti non fit iniuria.
Verba volant, scripta manent.

SCREAM
 Wysłana - 25 kwiecień 2010 22:43      [zgłoszenie naruszenia]

ok dzięki :) teraz nie wiem , czy kupic konektor z 2 wejsciami i podłączyć do anteny sąsiada ktory jest nademną, czy tez brac talerz i od znajomego z polsatu. w sumie te polsatowskie są i tak dziadowskie jak slyszalem , ale do tego co ja teraz chce to styka,
A powiedzcie mi , jak koles nademną ma ten talerz i ma tuner w domku , to jak chcę się podłączyć do niego aby odbierać niezaleznie kanały to jak to zrobic? mam swoj tuner , tez z polsatu. da rade?
mam kartę polsatu ale tylko z fta,
i kolega ma tuner do polsatu w hd aa ja mam ten zwykły samsunga

Zmieniony przez - SCREAM w dniu 2010-04-25 22:44:12

zbysiu13
 Wysłana - 26 kwiecień 2010 16:00      [zgłoszenie naruszenia]

No to musisz kolesiowi wymienić konwerter. Najlepiej na taki z czterema wyjściami- quad. Przyda się, keśli ktoś z was dokupi kolejny dekoder lub wymieni dekoder na podwójny (z dwiema głowicami). Do każdego wyjścia konwertera można podłączyć dekoder i każdy będzie odbierał niezależnie kanały.

Volenti non fit iniuria.

SCREAM
 Wysłana - 27 kwiecień 2010 11:52      [zgłoszenie naruszenia]

mam na mysli z jego abonamentu odbior kanałow , aby podlaczyc sie tak ze odbierac w danym momencie co innego niz on

zbysiu13
 Wysłana - 28 kwiecień 2010 17:52       [zgłoszenie naruszenia]

To jest możliwe tylko w cyfrze+, stosując splitter.

Volenti non fit iniuria.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

czy wymieniajac konwenter w satelicie, musze ustawic ją od nowa?

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL