Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1683 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Radio
dobre słuchawki bezprzewodowe, ale... 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "dobre słuchawki bezprzewodowe, ale..."   

LEon-X.
 Wysłana - 5 kwiecień 2006 13:37        | zgłoś naruszenie regulaminu

Chcę używać swoich słuchawek bezprzewodowych Thompsona poza domem (zasięg 80 m). Posiadają one jedynie zasilacz sieciowy, z wyjściem dc 12V, 200 mA. Czy są jakieś bateryjne zasilacze i czy wogóle da się takie zastosować w tym przypadku?

Najlepsze samochody to: a-amerykańskie; b-Honda. Gdzie tam bmw do nich!

Preskaler
 Wysłana - 13 kwiecień 2006 12:05      [zgłoszenie naruszenia]

Zasilacz taki można wykonać samodzielnie łącząc szeregowo 10 szt akumulatorków lub bateryjek (9 szt) typu AA lub AAA (R6 lub R3). Można zakupić w sklepie odpowiedni koszyk (lub kilka połączyć ze sobą) tak, żeby można było otrzymać pojemnik na 9 - 10 szt. ogniw. Można też podlutować i zakończyć odpowiednim wtykiem 3 szt tzw. bateryjek płaskich (3R12). Płaskie dobrze się lutują bo mają wyprowadzenia w postaci blaszek mosiężnych. Innych baterii nie można lutować! Można także uciąćrurkę PCV o dobranej średnicy do bateryjekl (AAA lub AA) i długości takiej, żeby weszło do niej do środka 9 - 10 szt. Na dnie rurki trzeba omieścić sprężynę ze stykiem (tak jak w latarce) a wierzch może być już z samym stykiem. Do styków przylutować trzeba odpowiedni kabelek z wtyczką (taką jak jest w zasilaczu).

Zmieniony przez - Preskaler w dniu 2006-04-13 12:09:54

Preskaler

Znawca -

LEon-X.
 Wysłana - 13 kwiecień 2006 16:07      [zgłoszenie naruszenia]

dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Ile radochy będę miał na długich przejażdżkach rowerem! A już myślałem że nic nie da się zrobić.

Najlepsze samochody to: a-amerykańskie; b-Honda. Gdzie tam bmw do nich!

daniooo
 Wysłana - 13 kwiecień 2006 21:38      [zgłoszenie naruszenia]

Nie wiem czy zrozumiałem o co tobie chodzi.

he he he.

Ujedziesz sobie 80 m na rowerku i koniec muzy.

Daniel

Preskaler
 Wysłana - 19 kwiecień 2006 04:55       [zgłoszenie naruszenia]

Do długich, rowerowych wycieczek najbardziej nadaje się MP3 lub MP4 (najlepiej 1 Gb). W drugiej kolejności radio (najlepiej na fale długie bo nie ma konieczności co kilkadziesiąt kilometrów szukać stacji). W trzeciej kolejnośąci mały nadajnik i odbiornik radiowy (słuchawki bezprzewodowe?) ale wtedy długo to można jeżdzić tylko po okręgu wokół domu. W tym ostatnim przypadku to chyba już lepiej ustawić w pokoju rower treningowy i słuchać muzyki w słuchawkach przewodowych (lepsza jakość muzyki)!

Preskaler

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

dobre słuchawki bezprzewodowe, ale...

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL