Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 284 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
dziwne odgłosy z amplitunera i kolumny 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "dziwne odgłosy z amplitunera i kolumny"   

wujekborys
 Wysłana - 11 styczeń 2012 18:05        | zgłoś naruszenie regulaminu

witam od miesiąca zmagam sie z problemem dziwnego dzwięku dochodzącego z amplitunera technics sa-ex100 oraz kolumny zawsze lewej niezależnie od podpięcia w ampli. Problem pojawił sie gdy zakupiłem myszkę oraz klawiaturę microsoft 800. Odgłos jest taki jak przy zasniedziałym włączniku prądu (szum, bzyczenie) co ciekawe nie występuje ono przy ruszaniu myszką lub pisaniu czegoś na klawiaturze tylko ni z tąd ni z owąd bzyczy i przestaje zauważyłem też raz ze w kolumnie pojawił się ten dzwięk kiedy była odłączona od amplitunera pomyślałem ze moze wina kondensatora w zwrotnicy ale nawet po podłączeniu innej zwrotnicy jest tak samo pomyślałem tez ze to moze być wina jakiegoś "zimnego lutu" wszystkie podejrzane luty poprawiłem ale bez skutku dlatego tez zainteresowałem się tą myszką i klawiaturą tylko czy jest wogóle taka opcja, że nadawany sygnał może zakłucać prace wzmacniacza?

edit:
dosłownie przed chwilą zauważyłem też, że kiedy podobny dzwięk pojawi sie w starym już włączniku od światła w pokoju myszka przestaje działać a kiedy dzwięk we włączniku zanika wszystko dalej działa więc może jednak jest jakas zależność miedzy amplitunerem a klawiaturą i myszką?

Zmieniony przez - wujekborys w dniu 2012-01-11 18:08:04

jeśli pomogłem pamietaj o sog'u

wujekborys
 Wysłana - 12 styczeń 2012 22:15      [zgłoszenie naruszenia]

temat do zamknięcia problem rozwiązany. przypalona wtyczka od kabla zasilającego amplituner

jeśli pomogłem pamietaj o sog'u

Preskaler
 Wysłana - 12 styczeń 2012 22:37       [zgłoszenie naruszenia]

No całe szczęście bo już myślałem, że duchy przyjdzie przepędzać!
Pomyślałem tak jak przeczytałem, że dźwięk nadal powstaje w kolumnie kiedy wzmacniacz jest wyłączony.

Preskaler

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

dziwne odgłosy z amplitunera i kolumny

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL