Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1662 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Okablowanie
dziwny problem z IRDA 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "dziwny problem z IRDA"   

bigg_mess
 Wysłana - 5 kwiecień 2004 16:16        | zgłoś naruszenie regulaminu

przegladalem juz posty na sfd ale nie znalazlem nic o kablu IRDA, a wlasnie z nim mam problem. moj problem polega na tym,ze juz zainstalowalem kabel IRDA do plyty glownej zmienilem ustawienia w biosie zresetowalem komputer wykrylo nowe urzadzenie zainstalowalo sterowniki wszystko jest ok, ale.... gdy przesylam np zdjecia z mojego telefonu (sonyericsson t610) do kompa to po kilku przeslanych zdjeciach (tak na ogol po 4) nastepuje zatrzymanie, a mianowicie IRDA wykrywa komorke, ale dane z telefonu nie sa wysylane (wyskakuje komunikat ze przesylanie nieudane). nastepnie jesli zresetuje komorke to moge wyslac 4-5 zdjec (czasem nawet mniej) i historia sie powtarza (wysylanie nieudane) co mam z tym zrobic? czy tak powinno byc z ta IRDA? prosze o jakies porady! z gory dzieki i pozdrowki

stasheck
 Wysłana - 12 kwiecień 2004 01:02      [zgłoszenie naruszenia]

Widzę dwie możliwości:
1) Windows cosik źle poinstalował
2) komórka ma błąd w sofcie

tak czy inaczej, to nie kabelek jest winny.

No co, przecież dopiero się uczę :D

bigg_mess
 Wysłana - 12 kwiecień 2004 15:52      [zgłoszenie naruszenia]

to jesli komórka ma błąd w sofcie to co trzeba zrobic co? bo z windowsem wszystko jest oka! wiec co mam zrobic? z gory dzieki i pozdro

stasheck
 Wysłana - 12 kwiecień 2004 16:20       [zgłoszenie naruszenia]

A skąd wiesz, że Windows jest oka? Sprawdzałeś z jakąś inną komórką?

A jeśli to błąd w sofcie komórki no to cóż... Albo się przyzwyczaić, albo na serwis, albo upgrade'ować soft....

No co, przecież dopiero się uczę :D

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

dziwny problem z IRDA

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL