Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 643 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
dzwiek 5.0 ampiltuner sony kolumny sony dvd manta brak dzwieku na  
tylnych głosniakch 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "dzwiek 5.0 ampiltuner sony kolumny sony dvd manta brak dzwieku na tylnych głosniakch"   

pesiuuu
 Wysłana - 8 sierpień 2011 15:04        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam.mam problem posiadam kolumy sony-ss-f6000p-5-0 ampituner sony. dziwne w przodzie dzwiek gra czysto i w centalnym takze co moze byc ze tył 2 głosniczki dziwnie graja jakby dzwiek odbity i cichy!prosze o porady na kabelku plus minus odpowiednio wł

pesiuuu
 Wysłana - 8 sierpień 2011 15:17      [zgłoszenie naruszenia]

na wyswietlaczu w kwadraciku jest LCR a dół pusty na kwardraty nie wiem czy nie ustawione ale jak daje test tone to czeszczy na nich

pesiuuu
 Wysłana - 8 sierpień 2011 15:19      [zgłoszenie naruszenia]

atmeg
 Wysłana - 8 sierpień 2011 21:18      [zgłoszenie naruszenia]

Spokojnie , może sie zlitują i coś odpowiedzą.
Ja niestety jestem wrogiem wszelkich 5,1 itp. Nieznam sie na tym wole poczciwe dobre stereo.

Zmieniony przez - atmeg w dniu 2011-08-08 21:19:39

Automatyka Elektronika analogowa i cyfrowa

zbysiu13
 Wysłana - 8 sierpień 2011 23:22      [zgłoszenie naruszenia]

Skoro "czeszczy" to niedobrze.
Masz ten amplituner z aukcji?
Podepnij te "czeszczące" głośniki do wyjść front, frontowe głośniki do wyjść sourround. Puść "test tone". Jaki efekt?

Volenti non fit iniuria.
Verba volant, scripta manent.

zbys
 Wysłana - 8 sierpień 2011 23:46      [zgłoszenie naruszenia]

Na aukcji nie ma ani jednego zdjecia wlaczonego amplitunera. To juz jest zly znak.

Lepsze jest wrogiem dobrego.

Verizon Wireless Agent. [http://www.lucki.com]

Znawca -

pesiuuu
 Wysłana - 9 sierpień 2011 23:07      [zgłoszenie naruszenia]

tak zestaw z allegro sony kolumny takze sony .do dvd podpiołem coaxial kabel ale w dvd nie mam dts. ustawiłem 5,1 itp na dvd. nawet w radiu z ampli nie ma głosu na tyłach.własciciel ampli od którego kupiłem mowi mi ze nie bedzie grało czysto na tyłach ze musi byc odpowiedni sygnał np film z dts!ciekawe ja odtwarzałem mp3 z dvd i nic.sam przod i centralny.hmm...na pilocie jest test tone sprawdzanie głosików 2 przednie centalny u 2 tylnie i wszystkie wtedy czescza(działaja).Sam nie wiem. podpiałem tylnie głosniki na sygnał centalny i grały tylko ze wtedy 4.0 miałem bez centralnego.ampli nie ustawiony co moze byc??

pesiuuu
 Wysłana - 9 sierpień 2011 23:09      [zgłoszenie naruszenia]

a z tym co napisałem ze czeszczy wczesniej to jest to testowanie głosników czy sa dobrze podpiete zamiast jakiejs muzyki jest szelest

zbys
 Wysłana - 9 sierpień 2011 23:12      [zgłoszenie naruszenia]

Czy ty piszac "czeszcza" masz na mysli tzw. bialy szum generowany to tego rodzaju testow? Czy po prostu glosniki trzeszcza - czyli odtwarzaja ze znieksztalceniami?

Zauwaz, ze muza jest zwykla nagrywana w stereo (ponad 90%) a stereo to tylko dwa kanaly. I mozna co najwyzej wlaczyc jakies "pseudo surround", czyli dzwiek dookolny.

Lepsze jest wrogiem dobrego.

Verizon Wireless Agent. [http://www.lucki.com]

Znawca -

pesiuuu
 Wysłana - 9 sierpień 2011 23:13      [zgłoszenie naruszenia]

mysle ze 5.0 zestaw moich głosików prawidłowo podpiete powinny działac słuchajac radia z ampli oraz przez coaxial dvd mp3w lub filmy w avi ??

pesiuuu
 Wysłana - 9 sierpień 2011 23:16      [zgłoszenie naruszenia]

a wiec jak z tym sprzetem?da sie cos zrobic? kino domowe jest po to by miec efekty dzwieku przednie tylne i centalny suba nie mam, dvd bez dts mam.mysle nad kupnem ...ale zeby był dzwiek jaki ma byc.mało co znam sie na tym wiec prosze o porady

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 3 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

dzwiek 5.0 ampiltuner sony kolumny sony dvd manta brak dzwieku na tylnych głosniakch

Strony: 1 2 3

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL