Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 3012 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Różne
fala elektromagnetyczna 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "fala elektromagnetyczna"   

magiver
 Wysłana - 26 luty 2003 12:46        | zgłoś naruszenie regulaminu

szukam pomocy w temacie ma to byc uzyte do niewinnego kawalu.szukam czegos takiego co zakluci komurke i sibiradjo.chojnie zaplace za pomoc w realizacji. prosze o kontakt.

ale bedzie kawal!!!:)

Ss
 Wysłana - 16 marzec 2003 11:20      [zgłoszenie naruszenia]

Polecam magnetron z mikrofalówki. Zakłóci a nawet zniszczy wszystko co elektroniczne Bardzo odradzam ci zabawę z tym, ale jeśli życie ci nie miłe to dam ci radę: najpierw uciekaj a potem to włącz A tak na serio, to pewnie czytałeś że Hamerykańce zrobili jakąś bombę magnetyczną która wszystko niszczy. To też było na magnetronie, tyle że o wieeeele większej mocy. No ale trochę odbiegłem od tematu, skoro chodzi ci tylko o zakłócenie. Są takie gotowe urządzenia ale bardzo zdziersko drogie. Tu by się przydał jakiś nadajnik śmieci na 900 i 1800MHz. Spróbuj może na Wolumenie (jeśli jesteś z okolic Wawy), tam mają wszystko, a jak nie mają to załatwią.

Informacja to nie rozkaz. Zatwierdź lub zignoruj.

magiver
 Wysłana - 25 marzec 2003 21:03      [zgłoszenie naruszenia]

DZIEKI ZA RADE ALE JESTEM ZE SZCZECINA I JEST TROCHE DALEKO BY POJECHAC PO TEN SPSZET DO WAWY. JESLI DA RADE TO MOZEMY ZALATWIC TO INACZEJ MOZE JAKOS WYSYLKOWO?
ZAPYTAJ SIE A JA DAM CI ODP. Z GORY DZIEKUJE

Ss
 Wysłana - 25 marzec 2003 21:39      [zgłoszenie naruszenia]

Ok, skoro napisałeś że chojnie zapłacisz to znaczy że cenę stawiasz na drugim miejscu. Więc najpierw obadaj Allegro a potem poszukaj na necie czegoś pod hasłem "zakłócanie, GSM"

Ss
 Wysłana - 25 marzec 2003 21:54      [zgłoszenie naruszenia]

Masz tu przykładowe sprzęty:
[http://www.assa.pl/nowosci/jammery.htm]

Oczywiście cen nie podali, może gdzieś znajdziesz. W ofertach widziałem że najprostszy model kosztował około 800zł ale to było dawno temu.

magiver
 Wysłana - 1 kwiecień 2003 19:09      [zgłoszenie naruszenia]

DZIEKI ZA PODPOWJEDZI BARDZO MI SIE TO PRZYDA JAK BEDZIECIE COS JESZCZE MIELI TO BARDZO PROSZE O INNE INFORMACJE. :)

c.hri.s
 Wysłana - 28 kwiecień 2004 13:50      [zgłoszenie naruszenia]

Ss podeślij mi proszę poglądowy schemacik lub jakieś informacje na temat tego niszczycielskiego urządzenia. Z góry wielkie dzięki.

Ss
 Wysłana - 28 kwiecień 2004 20:19      [zgłoszenie naruszenia]

Jeśli chodzi ci o patent z bebechami z kuchenki mikrofalowej, chcesz spalić wszystko co elektroniczne w zasięgu działania to nie ma tutaj co kombinować jak to skonstruować. Wada jest taka że ludzi też przypali.

--------------------
Zrób SE to sam :-)

c.hri.s
 Wysłana - 6 maj 2004 13:14      [zgłoszenie naruszenia]

Ja czytałem że o takim urządzeniu co się zwie generator Marxa.
Na wyjściu to daje impuls o napięciu do 100 kV i 7 kA, które trzeba skierować na jakąś antenę. Ale wymaga zasilania 30 kV. Podobno to jest w stamie wytworzyć falę elektromagnetyczną niszczącą elektronikę, ale ludziom chyba nie zagraża chociaż nie jestem pewien. A ja potrzebuję czegoś co mogłoby się naładować z bateri i rypnąć chociaż raz.

Gdyby ktośmiał coś na ten tematr to bardzo proszę o informacje.

Ss
 Wysłana - 6 maj 2004 15:16      [zgłoszenie naruszenia]

Kup najtańszy aparat fotograficzny z lampą błyskową. Wyjmij elektronikę, dotknij palcem środkowy drucik lampy(albo blaszkę za nią), wciśnij fire prosto i tanio. Ewentualnie weź jakiś transformator, baterię 9V albo więksżą, podłącz transf, tak żeby zwiększał napięcie i na chwilę podłącz baterie. Kilka strzałów powinien wytrzymać.

--------------------
Zrób SE to sam :-)

Preskaler
 Wysłana - 8 maj 2004 18:55      [zgłoszenie naruszenia]

Cześć!
A tak na poważnie - to nie jest takie proste i zależy od odległości do komórki. Jeśli ta odległość to jest kilka metrów - to jest szansa na znaczne uproszczenie "zakłócacza". W związku z tym, że komórki pracują na różnych częstotliwościach, to trzeba zrobić szybkie przestrajanie nadajnika aby "przykrył" je wszystkie.
Pozdrawiam!

Preskaler

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

fala elektromagnetyczna

Strony: 1 2

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL