Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 2432 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
filmy na tv 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "filmy na tv"   

plosek
 Wysłana - 4 grudzień 2004 21:46        | zgłoś naruszenie regulaminu

mam problem wiec podlaczylem kompa do tv przez czinczile i tv-out, w opcjach biore zeby bylo clone. gdy wlaczam film na kompie to na tv zamiast filmu jest czarny obraz tzn widac wszystko ale np jak mam otworzony v-player i w nim leci film to na kompie jest a na tv tez widac v-playera ale w v-playerze jest czarny obraz. co robic????

X-Press
 Wysłana - 6 grudzień 2004 17:15      [zgłoszenie naruszenia]

Jeśli masz obraz w telewizorze, to znaczy, ze połączenie jest dobre. Problemem są ustawienia w kompie. Sprawdź dobrze ustawienia karty graficznej, pewnie tam coś znajdziesz. A próbowałeś zrobić full screen?? Może wtedy się coś pojawi?? A jaką masz kartę graficzną??

plosek
 Wysłana - 6 grudzień 2004 19:46      [zgłoszenie naruszenia]

jak robie full screena tak samo. mam geforce 2 mx 400 64mb. u mojego kumpla chodzi

X-Press
 Wysłana - 6 grudzień 2004 20:49      [zgłoszenie naruszenia]

No to w takim razie nie jestem wstanie pomóc. Przykro mi.
Pozdro.

plosek
 Wysłana - 7 grudzień 2004 16:14      [zgłoszenie naruszenia]

jeszcze jedno filmy dzialaja jak obraz jest tylko na tv!!

Arnold_S.
 Wysłana - 7 grudzień 2004 16:21      [zgłoszenie naruszenia]

Spróbuj uaktualnić sterowniki do karty(znajdziesz je na stronie WWW producenta) oraz zainstalować najnowszą wersję DirectX(znajdziesz na stronie Microsoftu).

Usuńcie ten profil z forum(i wszystkie wypowiedzi).
Złamał wielokrotnie regulamin(wszystkie możliwe punkty).
Użytkownicy forum proszeni są o NIE stosowanie porad Arnold_S.
Profesjonalne forum to: [http://www.elektroda.pl]

jaro1
 Wysłana - 7 grudzień 2004 19:50      [zgłoszenie naruszenia]

musisz zamienic na karcie tv jako glowny,są to opcje na karcie.Ja mam gorszy problem bo mi chodzi na czarno bialo mimo ze dalem format PAL-D
pozdro

plosek
 Wysłana - 8 grudzień 2004 12:35      [zgłoszenie naruszenia]

mam directa 9.0c i najnowsze sterowniki. a jak biore zeby tv byl glowny to nie ma filmow ani tu ani tu

dugi23
 Wysłana - 8 grudzień 2004 13:01      [zgłoszenie naruszenia]

czarnobiały obraz miałem taki sam problem.
Problem wisi także w kablu mam 3 kable lączące karte z tv i 1 tylko chodzi kolorowo 2 są czarnobiałe ten dobry kupiłem w sklepie komputerowym i był przez pół tańszy niż te 2 co nabyłem w sklepach rtv

plosek
 Wysłana - 8 grudzień 2004 20:13      [zgłoszenie naruszenia]

siema zrobilem ale mam jeszcze jeden problem. mianowicie jak film leci to nie ma napisow jak to zrobic??

jarul
 Wysłana - 25 grudzień 2004 12:10      [zgłoszenie naruszenia]

Mialem taki sam problem, ze nie bylo na tv widac filmow z playerow. Jest to poprostu wina sterownikow nawet te najnowsze nie sa zawsze w stanie pomoc. Jedynie wlaczajac opcje video pełnoekranowe, ale wtedy nie bedzie napisow.
Ale jest pewien tric: mianowicie tzeba skorzystac z dwoch playerow jednoczesnie. Juz tulmacze. Ja robie tak:

-Najpierw wlaczam np. bestplayera wgrywam film i daje pauze
-nastepnie wlaczam Vplayera i normalnie juz wszystko widac na tv

pamietac tez nalezy o zmienie rozdzielczosci dostosowanej do telewizora. Ja zawsze najpierw w windowsie zmieniam na 800x600 i i dopiero wlaczam playery. Wiem ze np. mozna ustawic bestplayera zeby sam zmienial automatycznie rozdzielczosc na pelen ekran ale nie radze tego robic bo znowu moze pokazac sie czarny obraz na tv.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

filmy na tv

Strony: 1 2

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL