| Autor |
"glosniki z allegro" |
|
|
igor_wsc
|
|
Wysłana - 13 lipiec 2007 11:05 | zgłoś naruszenie regulaminu
witam, przymierzam sie do kupna glosnikow, na silke, ktore podlacze do mp3 pewnie jakiego discmena czasami do laptopa. z racji tego ze kompletnie, ale to kompletnie sie na tym nie znam to prosze o rade. wpadly mi w oko te glosniki:
[allegro.pl/item214547112__swiecace_extra_kolumny_1800watt_vk_80a24ld.html]
(wydaja mi sie podejrzane, jednak fajnie wygladaja) co wy na to?
oczywiscie mozecie zaproponowac wszystko, w miare do rozsadnej ceny oscylujacej kolo 130-150zl
| |
|
 |
|
|
|
igor_wsc
|
|
czy tutaj naprawde nie ma nikt nic do powiedzenia bo sie nie zna czy dlatego ze sie nie chce?
panowie piszcie, piszcie |
 |
|
|
|
zbys
|
|
Wakacje..., albo inna strefa czasowa.
Nie wiem, czy zauwazyles, ze kolumienki wymagaja zasilania 12V (widac kabelek do zapalniczki w samochodzie). Ale jest to wylacznie zasilanie tych niebieskich LED.
To sa kolumny, ale bez wzmacniacza. Z mptrojki tego nie wysterujesz - potrzebujesz jeszcze wzmacniacz.
Znawca -
 |
|
|
|
igor_wsc
|
|
to co polecasz? oczywiscie mam (wsumie jeszcze nie podlaczone) gniazdko wiec z zasilaniem bez problemu, a tyle funduszy zeby kupic jeszcze wzmacniacz to nie da rady, moze inny pomysl? zbys moglbys jeszcze zajzec do dzialu okablowanie bo tam tez mam pytanie na ktore nikt nie odpowada;/ |
 |
|
|
|
Rafacker
|
|
^_^
|
|
glosniki na silke tzn takie zeby bylo slychac w calym lokalu i to glosniej od spadajacych gryfów
Bez wzmacniacza nie da rady, poszukaj albo popytaj znajomych moze maja stare amplitunery za czasow naszych starych ( np zodiak, amator ) i wtedy napewno bedzie wystarczająco.
 |
|
|
|
igor_wsc
|
|
wlasnie nikt nie ma, moze co innego kupic? muslalem o glosnikach do kompa 2.1 ?? zajzyyjcie do dzialu okablowanie i odpowedzcie bo to pilne a od wczoraj tylko zbys odpowiedzial i to jeszcze pytaniem;/ niestety |
 |
|
|
|
Florian555
|
|
głośniki komputerowe to na pewno będzie leprze rozwiązanie od tych voice craftów. |
 |
|
|
|
igor_wsc
|
|
|
|
|
Michel424
|
|
Zależy od pomieszczenia w jakim ma to "grać"...
|
|
igor_wsc
|
|
|
|
|
larry_new
|
|
2,1? no możesz kupic ale nie spodziewaj się że takie głośniki będą duzo lepsze. Rozkręcałem ostatnio taki zestaw 5.1 i okazało się że wszystko było na jednym wzmacniaczu (tylko do niskotonowca był filtr). A ja się dziwiłem dlaczego to wszystko wchodzi pod jeden kanał. |
 |
|