Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1732 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Radio
gniazdo radiowo-telewizyjne 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "gniazdo radiowo-telewizyjne"   

miszcz0
 Wysłana - 19 listopad 2002 18:04        | zgłoś naruszenie regulaminu

czesc
mam mini wieze grundig'a
mialem do niej antenke, postanowilem zrobic sobie gniazdo jak w temacie w moim pokoju, po wykuciu dziury i przeprowadzeniu kabla z duzego pokoju okazalo sie, ze wieza nie lapie stacji radiowych jak trzeba, nie ma stereo i zadna stacja nie dziala jak nalezy, kabel mialem z tej antenki poprzedniej wlasnie, co mozna bylo spierniczyc w takim wypadku? podlaczenie i zamontowanie gniazda na pewno jest w porzadku
a moze lepiej bylo zostac z antena?
....

pozdrawiam!

Poncho
 Wysłana - 19 listopad 2002 20:21      [zgłoszenie naruszenia]

Tzn. jak Ciebie rozumiem w jedym pokoju jest wieża a do drugiego pokoju idzie kabel z tej wieży. Dokąd on idzie, co jest na końcu tego kabla??

Miałem coś takiego jak miałem swoja miniwieżę. Intersound jakaś. Faktycznie po podłączeniu do niej długiego kabla (podłączenie wykonane poprawnie) na końcu którego była antena zaa okienna. Działało gorzej niż na wewnętrznej antenie we wieży. Pyt. czemu? Wieża jest biedna i nie ma takiej mocy używać tak długiej anteny. Bardzo dobrze jak by ktoś się jeszcze wypowiedział na ten temat.

Osobiście teraz mam tą wieże, ale jest nieżywa. Kupiłem sobie tuner TV i FM do kompa i w końcu mogę cieszyć się dobrym sygnałem i odbiorem. Mam także antene kierunkową na dachu bloku i jest b. dobrze.

Sądzę, że wina wieży. Za słaby ukł. antenowy. Pomógł by tu (mozliwe) wzmacniacz sygnałowy anteny.

...::: "Hudson" the great marine - now as "Poncho" :::...

miszcz0
 Wysłana - 19 listopad 2002 20:59      [zgłoszenie naruszenia]

chodzi o to, ze na koncu kabla jest gniazdo radiowo-telewizyjne kablowki

pozdrawiam!

Poncho
 Wysłana - 19 listopad 2002 23:19      [zgłoszenie naruszenia]

aaa :))) taki buty. To Twoje gniazdo radiowo-tv jakoś działa jak trzeba?? Może tj. jakaś bieda i nie działa. Ja bym przeniósł to radyjko do pokoju z tym gniazdem i luknął na małej dł. kabla, bądź inne radyjko.

...::: "Hudson" the great marine - now as "Poncho" :::...

miszcz0
 Wysłana - 20 listopad 2002 18:40       [zgłoszenie naruszenia]

ajak heh, w weekend bede mial czas to obczaje i dam znac, dzieki za answer

pozdrawiam!

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

gniazdo radiowo-telewizyjne

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL