Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 2135 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
istrukcja instalacji telewizji satelitarnej 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "istrukcja instalacji telewizji satelitarnej"   

michal1978
 Wysłana - 2 maj 2006 12:28        | zgłoś naruszenie regulaminu

czy dysponuje ktoś instrukcją krok po kroku zainstalowania anteny satelitarnej , zaprogramowania tunera analogowego medion na stelitę astra, mam sprzęt zdobyty na wystawkach w niemczech, zero opisu do sprzętu.
Proszę o pomoc

Preskaler
 Wysłana - 3 maj 2006 12:23       [zgłoszenie naruszenia]

"Medion" to nazwa firmy (podobnie jak "Fiat"). Nie daje to pojęcia o sprzęcie. Nie jest to jednak istotne bo w polsce nie był popularny taki sprzęt i marne szanse na to, żeby ktoś miał taką instrukcję. Jeśli można coś poradzić to pomocne było by obfotografowanie tego tunera. Jeśli nie masz takich możliwości to rada jest taka - poszukaj jakiegoś znajomego ze sprawną instalacją satelitarną i poproś go o podpięcie do niej Twojego tunera. Wtedy pozostaje praktyczne nauczenie się obsługi metodą prób i błędów. Nic dokładniejszego nie mogę poradzić bo w zależności od modelu i czasu jego produkcji były różne rozwiązania konstrukcyjne tych tunerów (z wąską i szroką głowicą, współpracujących z trzema różnymi systemami zmiany polaryzacji itp.). W każdym z tych przypadków sposób postępowania będzie inny.

Preskaler

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

istrukcja instalacji telewizji satelitarnej

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL