Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1728 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
jaką wieżę byście polecili? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "jaką wieżę byście polecili?"   

sweter
 Wysłana - 2 wrzesień 2003 15:51        | zgłoś naruszenie regulaminu

Chciałem sobie kupić wieżę w najbliższym czasie, sądząc po cenach raczej używaną. Myślę głównie o takich firmach jak Technics bądź Pioneer, pewnie dlatego że o innych nie mam zielonego pojęcia.
Zmieścić się muszę w ok. 1 000 zł - zastanawiałem się nad modelami SC-EH 560, 570, na allegro tyle stoją, ewentualnie jakby ktoś sprzedał to nowszy model(technics), z pioneera modele IS-22 z jakimiś tam literkami na końcu.

Jeśli możecie to poszerzcie moją wiedzę na temat firm i produktów, a jak ktoś ma takie coś o czym wspominałem to miło by było gdyby wypowiedział się na temat.

Z góry dzięki

Preskaler
 Wysłana - 3 wrzesień 2003 07:38      [zgłoszenie naruszenia]

To jest tak jakbyś prosił o poradę przy kupnie samochodu. Kupić "Mercedesa"
czy "Audi"? Bez podania innych Twoich oczekiwań trudno jest poradzić. Czy ma to być samochód osobowy czy dostawczy, a może ciężarowy? Podobnie z wieżą. Wieża może się składać ze wzmacniacza /może być oddzielny korektor/,
tunera radiowego, magnetofonu /ów/, CD player'a i NAJWAŻNIEJSZE /moim zdaniem/ KOLUMN GŁOŚNIKOWYCH. Gdyby ktoś zrobił taki test, że w zupełnie zaciemnionym pokoju prezentowałby muzykę na tych samych głośnikach a zmieniałby tylko wzmacniacz, czy radio - to myślę że na tysiąc słuchających
różnicę mogłyby zauważyć jednostki. Oczywiście poza skrajnymi przypadkami
jakichś zupełnych "badziewi", których już nie powinno być na świecie, wzmacniacze produkowane w tej chwili mają przyzwoite parametry i wybierz
taki, który będzie Ci odpowiadał pod wzglendem mocy max. i wyglądu. Nie oszczędzaj natomiast na kolumnach. Muszą być dobre i z dość dużym zapasem
mocy. Jeżeli ja miałbym problem wyboru, tak bym zrobił. Pozostały sprzęt wchodzący w skład wieży jest mniej ważny i dyskusję na jego temat można pominąć, bo parametry ma w zasadzie porównywalne a jedynie niezawodność
jest jego "piętą achillesową". Rozważ także możliwość zakupu składaka.
To znaczy poskładania całej wieży z różnych "klocków".

Preskaler

Specjalista -

kokesh
 Wysłana - 3 wrzesień 2003 10:56      [zgłoszenie naruszenia]

no może to jest dylemat między daewoo a kia ;) ja osobiście polecam poszukać CD Technics SL 570, jeden z najlepszych w tej klasie cenowej, do tego proponuję zastanowić się nad wzmakiem Harman/Kardon oczywiście za te pieniądze używane, a kupno magneta (po co?) i tunera (ewentualnie) zostawić sobie na później. Ja osobiście mam kombinowaną wieżę HK/Technics i jestem w miarę zadowolony, bardziej uszczęśłiwiłby mnie zestaw za większe pieniądze ;)

pozdro

Kokesh

lądy i morza przemierzam...

sweter
 Wysłana - 3 wrzesień 2003 22:19      [zgłoszenie naruszenia]

Ja pytam czy ma ktoś taką wieżę a jak ma to niech powie czy jest zadowolony. Nie prosze do kufy nędzy o polemizowanie na temat mietek a bumetka bo i na to i na to byle szmata mi poleci, podzielcie się swoimi doświadczeniami i doradźcie jaki sprzęt warto kupić za taką cenę a jaki nie. Czy warto kupować wieżę tego typu [agdrtv.com/wieze/technics.sc.eh.590.htm] , czy lepiej kupować tradycyjne osobne elementy??? A jak już się zdecydujecie to wymyślcie coś mądrego i powiedzcie mi o tym,

no i bez zbytniego cwaniakowania

dj.amper
 Wysłana - 12 październik 2003 13:00       [zgłoszenie naruszenia]

Czy każdemu zależy na firmie (no chyba ze ktos jest audiofilem) ja bym wolał zmacha około 2x300Wattt i do tego dwie tuby 500Watt i sprzecik jak marzenie pod kompa i ogień

Błażej

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

jaką wieżę byście polecili?

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL