| Autor |
"jakie zlaczki wykorzystac?" |
|
|
fad
|
|
Wysłana - 6 październik 2010 22:45 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam, sa jakies zlaczki ktore mozna polutowac (zaprasowac) na drut 2,5mm2? Mam dwa przewody: linka 1mm2 i drut 2,5mm2 i chce te polaczenie miec rozlaczane najlepiej na jakies wsuwki (konektory), ale zastanawiam sie czy cos jest na drut? Czy poprostu kupic zwykle konektory (np.: wsuwki z nasowkami) i polutowac to na drucie?
| |
|
 |
|
|
|
boniol
|
|
Zwykłe konektory, na linkę - zaprasowane lub polutowane, na drut- polutowane. |
 |
|
|
|
smuk
|
|
Jak mają tym płynąć jakieś większe prądy, to może kostka ?
Jeśli nie, to jw. |
 |
|
|
|
fad
|
|
nie wiele pradu bedzie tam plynac. Co do wiekszych pradow to do kostek to nie mam zbyt dobrego zaufania;). To zrobie to na konektorki dzieki!!! |
 |
|
|
|
zbysiu13
|
|
Wiele czy niewiele. That is the question.
Skoro mało tego prądu, to dlaczego kostki mające u Ciebie "złe" zaufanie tylko przy dużych prądach odpadły z komkurencji.....
|
|
|
fad
|
|
no przeciez to samo napisalem
"Co do wiekszych pradow to do kostek to nie mam zbyt dobrego zaufania;)" |
 |
|
|
|
zbysiu13
|
|
Wiem co napisałeś. Ale nie rozumiem sensu tego tekstu.
|
|
|
fad
|
|
ojezu, jak bys przeczytal caly post ze zrozumieniem to bys wiedzial sens tej wypowiedzi:
smuk napisal: Jak mają tym płynąć jakieś większe prądy, to może kostka ?
Jeśli nie, to jw.
a ja odp: nie wiele pradu bedzie tam plynac. Co do wiekszych pradow to do kostek to nie mam zbyt dobrego zaufania;). To zrobie to na konektorki dzieki!!!
i czego tu nie rozumiec? Moja wypowiedz nie jest napisana w jednym zdaniu, tylko sklada sie z paru. Tam gdzie jest kropka tam trzeba zlapac oddech...brak slow
Zmieniony przez - fad w dniu 2010-10-28 16:34:53 |
 |
|
|
|
zbysiu13
|
|
No dobra, napiszę jak dla kogoś prostego umysłem:
Nieśmiało domyślam się, że "nie za wiele pradu bedzie tam plynac" oznacza, że prąd tem płynący będzie niewielki, czyli mały, tak ???
A kostka u ciebie nie sprawda się tylko przy większych prądach, tak?
Zatem co stoi na przeszkodzie zrobienia połączenia kostką, tego nie rozumiem w twoim rozumowaniu.
A tak na marginesie- napisz kiedyś poprawnie jedno całe zdanie, z poprawnym "razem czy osobno", z polskimi znakami diakrytycznymi i z poprawną interpunkcją.
Zmieniony przez - zbysiu13 w dniu 2010-11-01 20:42:49
|