Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1031 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Radio
kłopot z radiem ze Stanow... 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "kłopot z radiem ze Stanow..."   

rabadur
 Wysłana - 8 sierpień 2006 22:30        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam Wszystkich
Mam wielki problem...kupilem w Stanach radioodtwarzacz samochodowy SONY CDX-SW200 i w ogóle nie "lapie" polskich stacji. W jednym z serwisow powiedzieli mi,że trzeba wgrac nowe oprogramowanie do radia. Slyszalem,ze jest to dosyc drogie. Nie wiem czy sie tym zajmowac czy postarac sie o nowe radio. Jezeli ktokolowiek jest zorientowany w tej kwestii to bylbym wdzieczny za infomrmacje. Intersuje mnie ewentualny koszt przestrojenia i rzeczywisty stopień skomplikowania tego problemu. Pozdrawiam

zbys
 Wysłana - 9 sierpień 2006 03:15       [zgłoszenie naruszenia]

W stanach na UKF raster jest 200KHz, a w Polsce chyba 25KHz (poprawcie mnie jak sie myle). Czyli mowiac prosto radio za stanow duzo rzadziej wybiera czestotliwosci. Sa to np: 101,1 MHz -- 101,3 MHz -- 101,5 MHz itd. Wszystkie nieparzyste po przecinku. A w Polsce stacje sa duzo gesciej. Jezeli nawet nie doslownie, to sa na czestotliwosciach, ktorych to radio nie lapie.

Lepsze jest wrogiem dobrego.

Verizon Wireless Agent. [http://www.lucki.com]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

kłopot z radiem ze Stanow...

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL