Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1946 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Cyfrówka
karty pamięci Kingston Technology 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "karty pamięci Kingston Technology"   

danro
 Wysłana - 5 kwiecień 2007 20:00        | zgłoś naruszenie regulaminu

Zamówiłem przez internet kartę pamięci 2gb firmy Kingston Technology. Nigdy wcześniej nie słyszałem o jej produktach, ale mimo to postanowiłem się skusić, bo cena karty jest relatywnie niska w porównaniu z innymi.

W związku z tym mam pytanie, czy ktoś z was spotkał się z jakimiś wyrobami tej marki, czy ma jakieś opinie na ich temat.

Maxtor
 Wysłana - 5 kwiecień 2007 20:31      [zgłoszenie naruszenia]

podziwma twoja nie wiedze na temat tej firmy. Kingston to jedna z renowmowanych marek zajmujaca sie pamiecimi, niekoniecznie produkujace je jednak napewno testujaca i wydajaca pod swoim szyldem dobre pamieci.

danro
 Wysłana - 5 kwiecień 2007 20:58      [zgłoszenie naruszenia]

nie interesuję się elektroniką i po prostu nie słyszałem wcześniej. dopóki nie była mi potrzebna karta, to jej nie szukałem. a szukając natknąłem się na Kingstona. nie widzę więc nic dziwnego w mojej niewiedzy.
czyli, rozumiem że karta do aparatu tej firmy będzie jak najbardziej odpowiednia Twoim zdaniem.

Maxtor
 Wysłana - 6 kwiecień 2007 02:26      [zgłoszenie naruszenia]

komgston bez dwóch zdań jest dobry. Dziwny taki mit panuje, i akurat nic do ciebie nie mam ale chodzi o to , ze wszytscy wiąża zaraz z elektronika kazdy sprzet co się podłacza do gniazdka i co sie kupuje w takich sklepach gdzie tego pełno. No ale nic ciekawe po porstu

danro
 Wysłana - 6 kwiecień 2007 11:14      [zgłoszenie naruszenia]

ok, dzięki. a co do elektroniki, to nie chcę się wdawać w polemikę co nią jest, a co nie jest.

danro
 Wysłana - 7 kwiecień 2007 18:15      [zgłoszenie naruszenia]

mam już kartę, dostałem też czytnik kart pod usb firmy Veho. chyba będę bardzo zadowolony.

Kołek20
 Wysłana - 22 kwiecień 2007 14:59      [zgłoszenie naruszenia]

Maxtor nie opowiadaj bzdur.Kingston robi dobre pamięci do kompa,ale te do aparatu to porażka.Jeszcze niedawno to były jedne z bardziej awaryjnych kart.Co z tego,że jest gwarancja,jaeśli stracisz fotki z najlepszych wakacji w życiu.Jak dla mnie SanDisk jest najlepszy.

xnt
 Wysłana - 22 kwiecień 2007 15:13      [zgłoszenie naruszenia]

Awaryjnych? Osobiście, to się z tym nie spotkałem.
Co do SanDiska, to racja. W końcu SanDisk jest pomysłodawcą kilku typów kart, a Kingston tylko sprzedaje pod swoją marką kostki innych firm.
Ale czemu mówisz, że awaryjne, to nie wiem. Może te tańsze modele bez gwarantowanej prędkości, ale żeby tak wszystkie ogólnie?...

[http://www.audiovoodoo.glt.pl/] - cała prawda o (pseudo)AUDIOFILACH
[http://www.hardwarebook.info/] - ZŁĄCZA, ROZPISKI, PRZEJŚCIÓWKI, TABELE
[http://www.tonsilspeakers.com] - parametry głośników TONSIL
[http://www.radioarts.pl/leksykon/] - Leksykon techniki radiowej ;)

danro
 Wysłana - 22 kwiecień 2007 15:30      [zgłoszenie naruszenia]

na razie nie doświadczyłem jakichś konkretnych problemów, ale prawdą też jest, że nie miałem jeszcze okazji udać się gdzieś w plener i zapełnić całą kartę.

Kołek20
 Wysłana - 22 kwiecień 2007 16:07       [zgłoszenie naruszenia]

Nie mówie,ze zaraz każda karta musi sie rozlecieć.Wielu ludzi używa tych kart i nie większych problemów.Poprostu jakiś czas tem i właśnie przy tych wolniejszych kartach mogła trafić się czasem słaba sztuka.Teraz pewnie wygląda to inaczej.Może zmienli firmę zaopatrującą ich w karty.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

karty pamięci Kingston Technology

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL