| Autor |
"kod regionu do dvd philips dvp642" |
|
|
markush
|
|
Wysłana - 1 październik 2006 18:18 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam, może ktoś wie jak zmienić kod regionu w dvd philipsa dvp 642 (z tyłu 642/37 bo wykonany w Chinach) albo zna link do strony (po polsku)?
| |
|
 |
|
|
|
xrisles
|
|
|
|
|
markush
|
|
Próbowałem wcześniej. Jak naciskam pierwszą cyfrę pojawia się na ekranie dłoń i natym koniec - czyli brak ręcznego sterowania. |
 |
|
|
|
xrisles
|
|
Czy probowales oprocz"0000","569","789".
Albo zamiast:otwoz tace nacisnij numer na pilocie,SPRUBOJ:
Trzymaj stop na pilocie az taca sie otworzy,wtedy"789"i "0"
|
|
markush
|
|
Możliwe, że zrobiłem to bez wysuniętej tacy. Zobaczę jutro rano jak będę na miejscu i dam znać co wyszło. Robię to przy włączonym monitorze. |
 |
|
|
|
markush
|
|
Witam ponownie. Nie wiem jak to zrobiłem bo naciskałem wszystkie numery jak się da i po każdych naciskałem "0" aż w końcu przestawiło. Dzięki za radę żeby próbować aż do skutku. Łap soga.
Podobno jeszcze z tekstem coś się zmienia ale na razie wystarczy.Pozdro :] |
 |
|
|
|
zbys
|
|
Poprawny sposob, to:
Otworzyc tace (obojetnie jak, albo na front panelu, albo przytrzymujac STOP na pilocie)
Nacisnac na pilocie po kolei: 7, 8, 9, OK, 0
Podczas wbijania cyfr pojawia sie znak zakazu w gornym, lewym rogu, ale nie zwracamy na niego uwagi, tylko wbijamy dalej kolejne cyfry.
Po wbiciu ostatniego zera w lewej dolnej czesci ekranu pojawia sie 0 (zero) na kilka sekund. I tyle. Zamykamy szuflade i odtwarzamy co chcemy.
PS. W tym DVD jest jeszcze mozliwosc zmiany wersji software na 642/00 w ktorej mozna miec MENU po polsku.
Zmieniony przez - zbys w dniu 2006-10-02 18:59:22
Specjalista -
 |
|
|
|
markush
|
|
Dzięki za info. Ale tym sposobem tak jak i przez "000" nic się nie działo. Zrobiłem to tak:
Wolno wbijałem "569" i wtedy pokazły się dane o dvd: seria, typ, model 01E1 i wtedy wbiłem "0" i zamknąłem szufladę i jest OK. A czy zmiana modelu i na j.ploski nie "zaszkodziłaby" mu ? |
 |
|
|
|
Gilles
|
|
wiecie moze jak zmienic kod regionu w dvd philips LX3500D
bede wdzieczny za odpowiedz
pozdrawiam
Gilles
|
|
zbys
|
|
Podobno kod ten to:
Bez dysku wciskamy na pilocie:
PLAY-159-02379390-PLAY
Nie wiem czy dziala (sam mam innego). I nie jest napisane, czy przy otwartym, czy zamknietym, ale chyba zamkniety . Zreszta pierwsze PLAY zamkneloby szuflade. Cyfry trzeba wciskac szybko, po kolei do konca nie przejmujac sie, ze cos wyswietla, lub nic nie wyswietla na ekranie. Jak sprawdzisz, to powiedz czy dziala.
Specjalista -
 |
|
|
|
Gilles
|
|
niestety ten kod nie dziala dla lx3500
centrala philipsa w polsce odpowiedziala ze nie da sie przestroic tego dvd ale chyba nie mieli na mysli wpisywania kodow lecz przerobke elektryczna...