| Autor |
"kodak" |
|
|
fck
|
|
Wysłana - 6 listopad 2006 22:46 | zgłoś naruszenie regulaminu
kupilem dzis cyfrowke kodak easyshare Z650 990 zl waszym zdaniem dobry sprzet,zly sprzet i czy nieprzeplacilem?
Zmieniony przez - fck w dniu 2006-11-06 22:47:37
Zmieniony przez - fck w dniu 2006-11-06 22:48:44
| |
|
 |
|
|
|
fck
|
|
dzieki za odp :/ dodam ze aparat kosztowal mnie 990 zl, ma 10x zoom 6.0 megapikseli |
 |
|
|
|
Kołek20
|
|
Po pierwsze kupił bym o 70zł taniej.
Po drugie nie kupiłbym tego aparatu tylko jeśli zależało by mi na zoomie to wziąłbym Fuji S5600.
Mpixele to nie wszystko,ten Fuji ma 5mln i robi zapewne lepsze zdjęcia,wygląda bardziej profesionalnie i jest w tej samej cenie. |
 |
|
|
|
fck
|
|
ogladalem to fuji,ale niepodobalo mi sie wizualnie,a moim poprzednim aparatem byl kodak,wiec taki wybralem.Wiec to dobry aparat czy kiszka? |
 |
|
|
|
zbys
|
|
Ten Fuji wcale lepiej nie wyglada. I ma slabsza matryce. Poza tym, to sa bardzo podobne aparaty. Co do ceny, to moze trzeba bylo sie targowac...
Kodak jest pol roku mlodszy. A poza tym to wyglada calkiem OK. I ma wyzszy rating na stronie [www.dpreview.com] , gdzie pisza o swoich aparatach ich uzytkownicy.
 |
|
|
|
Kołek20
|
|
A z czego wnioskujesz,że fuji ma słabszą matrycę?Oba aparaty ma ją taką samą fizyczną wielkość matrycy 1/2,5" CCD.Przy tej wielkości większa ilość Mpixeli może owocować większą ilością szumów,a wtedy jakość może być gorsza.
Jednak Fuji wygląda lepiej (kierunek bardziej w strone luster).Oczywiście,żeby wyciągnąć coś z tych aparacików to lepiej omijać tryby auto i pobawić się manualem lub półautomatem.
Ten Kodak nie jest bublem,więc nie masz co się martwić,napewno ładne foty sieka.
|
 |
|
|
|
fck
|
|
dzieki chlopaki,oczywiscie po sogu dla was.Niemoglem sie targowac bo bralem na raty wiec wiecie |
 |
|