Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 886 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
kollumny estradowe-czym się kierować, czego unikać na co zwracać  
uwagę! 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "kollumny estradowe-czym się kierować, czego unikać na co zwracać uwagę!"   

Michel424
 Wysłana - 15 czerwiec 2007 19:40        | zgłoś naruszenie regulaminu

Otórz założyłem ten temat, ponieważ che sobie "złożyć" zestaw estradowy (dla mobilnego DJ). Rozglądałem się głównie na aukcjach allegro i firm, które się tam reklamują... Znalazłem 2 zestawy które mnie zainteresowały!!! Jestem ograniczony finansowo:P mam kolo 1200zl...na same kolumny! Zestaw pierwszy;
[allegro.pl/item203444760_omnitronic_tx_1220_700w_mocy_najtaniej_w_polsce_.html]

[allegro.pl/item205341950_omnitronic_bas_bx_1550_800w_najtaniej_w_polsce_.html]

zestaw drugi;
[allegro.pl/item203432866_najtaniej_kolumna_peavey_st_15_nowa.html]

i do tekie kiedyś w przyszłości subbassy... tylko nie wiem jak się sprawdzają peaveye jako sprzęt na dyskoteki;/ bo tak to chrakteryzują się bardzo dużą efektywnością ale słabą dolną czestotliwością;/ dlatego subbasy by się przydały i bardziej jestem za drugim zestawem ale jeżeli nie będzie waszym zdaniem bawić się w ten droższy zestaw to nie... kolumny napędzał bym wzmacniaczem firmy hollywood lub img. Cow wy na to??

:)) Rowing

Maxtor
 Wysłana - 15 czerwiec 2007 23:25      [zgłoszenie naruszenia]

Co do wzmaka to nie radizłbym hollywoda (poczytaj sobie na forum konkurencyjnym coś na temat tego szpszetu - wyszukaj przez google najlepiej)

Michel424
 Wysłana - 16 czerwiec 2007 12:33      [zgłoszenie naruszenia]

tzn hollywood to byłby w ostateczności bardziej jestem za img. Ale też widziałem tanie cyfrowe wzmacniacze tylko jak coś się stanie to z pewnością bedę płakał bo nie będę wstanie naprawić tego...???

Maxtor
 Wysłana - 16 czerwiec 2007 16:34      [zgłoszenie naruszenia]

Jelsi chcesz być mobilnym DJ to jednka postaw bardziej na wydajnośc ukłądu. Kupując końcówke mocy typowo estradowa wiesz,ze masz dobre chłodzenie, masz dobre zabezpieczenia i wiesz,ze o wyglad nie musisz dbac bo niekoniecznie delikatne zarysowanie bedzie bolało twoje serce ( no gdybyś miał porysowany amplituner Sony to nie wiem czy byłoby miło). Bo taki sprzet do tego jest stowrozny. Stawiajac na sprzest domowego użytku to pamietaj wyglad bedzie bolał, tam zbytnio nie instaluje sie wentylatorów, kolejna sprawa to również ograniczone pole zabepzieczeń itp. Sam jestem posiadacze końcówki img i powiem, ze nie jest wcale taka zła choć pewnie gdyby można było teraz to bym ja sobie wymienił na mocniejsza :)

Michel424
 Wysłana - 17 czerwiec 2007 07:51      [zgłoszenie naruszenia]

hehe no wzmacniacz to w póżniejszych nieco planach a co byś powiedział o kolumnach?? bo bardziej jestem za peavey'ami ale nie jestem do końca przekonany:>

Maxtor
 Wysłana - 17 czerwiec 2007 16:57       [zgłoszenie naruszenia]

Dla mnie peavey bardziej kojarzy sie z piecami niż z kolumnami choć nieukrywąm, że widziałke kilka razy je w uzyciu. W sklepach jak szukałem to raczej nie dostaniesz czegós w tej cenie i o tej mocy. Więc jak chcesz to bierz póniej sie przekonasz jak to gra

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

kollumny estradowe-czym się kierować, czego unikać na co zwracać uwagę!

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL