Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1839 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
kolumny infinity delta 60 jaki wzmak do tego 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "kolumny infinity delta 60 jaki wzmak do tego"   

oskaritos
 Wysłana - 10 czerwiec 2004 19:01        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witajcie. Mam prośbę o poradę. Mam kolumny infinity delta 60 i szukam do nich jakiegos wzmacniacza STEREO, niekoniecznie nowego, takiego który bedzie grał przytulnie i miękko i basik jak należy. Myślę o harmanie hk-670 , jego cena wynosiokoło 2000zł, czy moze coś używane? Czy ten wzmacniacz jest godny uwagi? A może w tej cenie coś nowego będzie lepsze?

Rafacker
^_^
 Wysłana - 10 czerwiec 2004 23:22      [zgłoszenie naruszenia]

Polecam Ci Jakis model Rotela w nizszym przedziale cenowym, bo nie wiem jak z kasą stoisz

"Masz problem z Projektem Audio lub zwrotnicą? Napisz to sie dogadamy ;-)"
[rafacker.cba.pl]

Specjalista -

oskaritos
 Wysłana - 11 czerwiec 2004 00:04      [zgłoszenie naruszenia]

jezeli chodzi o kase, to szukam czegos do 2000 zł, i nie wiem, czy kupić tego harmana hk 670, czy jakis inny wzmacniacz dobrej klasy, który bedzie dobrze współpracował z tymi kolumnami. Z tego co czytałem to harmany dobrze współgrają z kolumnami infinity. Ale moze cos innego tez bedzie dobre, tylko nie wiem co? Najlepiej żeby miał minimum 80 W/kanał. Jakieś propozycje, razem z kosztami bym prosił.

zoltarek
 Wysłana - 14 czerwiec 2004 08:32      [zgłoszenie naruszenia]

Nie wiem jak seria delta kolumn infiniti, ale seria alpha gra dźwiękiem bardzo takim techniczno mechanicznym, który z miękkością i przytulnością niewiele ma wspólnego. Jezeli seria delta cechuje się podobnymi własciwosciami to proponowałbym rozpocząc od zmiany kolumn. Żaden wzmacniacz nie zmieni w sposób radykalny charakteru kolumn. Niestety to one mają największy wpływ na charakter brzmienia.
Co do wzmacniacza, to musisz się liczyć, że sprzęt do 2kzł zawsze cechują natarczywe wysokie tony. Proponowałbym się rozejżeć za za średnimi modelami wzmacniaczy takich firm jak roter, crek, nad, marantz ( oczywiście z drugiej ręki ). Koniecznie przed zakupem odsłuchaj ich.
Jeżeli potrafisz sam coś zmajstrować, to kup wzmacniacz np: marantz PM6010OSE za około 1,4kzł nowy. On ma ładny bas,dobre średnie , ale bardzo natarczywe wysokie tony. No i teraz , żeby problem wysokich tonów ominąc nalezy pomajstrować, czyli zrobić drugi wzmacniacz pracujący w klasie A o niewielkiej mocy (5-10W) i uzyć go do zasilania sekcji wysokotonowej kolumw w układzie biampingu.

Pozdrawiam

[simedia.pl/]

Znawca -

oskaritos
 Wysłana - 14 czerwiec 2004 11:01      [zgłoszenie naruszenia]

Witam. Wymiana kolumn nie chodzi w gre, bo niedawno je nabyłem za 1700 zł uzywane oczywiscie, fakt grają trochę tak ostro, ale już się do tego przyzwyczaiłem, ich potężny bas wyrównuje tą niedogodność. Wiec zostaje wybór wzmacniacza takiego żeby nie wyolbrzymiał górnego pasma. Majstrowac nie potrafię, wiec grzebanie w środku nie wchodzi w grę. Z tego co słyszałem to NAD-C350 i HarmanKardon-HK670, no i Maranz PM 68 za 1100 zł z drugiej ręki.
Ale to jeszcze zobacze jak pójde na odsłuch.

Dzięki, podrawiam,

zoltarek
 Wysłana - 14 czerwiec 2004 11:08      [zgłoszenie naruszenia]

Nad C350 to jest dobry wybór. HK nieznam. Z marantza moze PM8200, PM7000 oczywiscie uzywane.

[simedia.pl/]

Znawca -

zukzukzuk
 Wysłana - 2 marzec 2009 12:14      [zgłoszenie naruszenia]

Witam!
NAD-y to co nieco "mulące" wzmacniacze, zwłaszcza na dole pasma.
Infinity potrzebują czegoś "żywszego", energicznego. Lubią prąd. Poszukałbym zestawienia pre+power ze starszych konstrukcji.
Z czym kolega słucha Delty, że brzmią "ostro"?
Pozdrawiam.

Jacek

oskaritos
 Wysłana - 4 kwiecień 2010 15:12       [zgłoszenie naruszenia]

Aktualnie są podłączone do Denona avr-1804 oraz zamiennie do yamahy rx496rds, na tej yamaszce grają łagodniej, ale już pogodziłem się z tym jak graja, minęło kilka lat, zmieniły się warunki użytkowania i teraz służą do oglądania filmów.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

kolumny infinity delta 60 jaki wzmak do tego

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL