Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1251 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Okablowanie
komp i wieża 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "komp i wieża"   

MaReCcKi
 Wysłana - 7 grudzień 2003 00:50        | zgłoś naruszenie regulaminu

Czesc
Ostatnio podlaczylem pod kompa wieze Technics'a (5 głośników). Karte muzyczna w kompie mam realteka i jest duzo mozliwosci jednak czego nie zrobie, kiedy podlacze wieże slychac szum w kolumnach ;/ Chcialem sobie zrobic zestaw kina domowego poniewaz ta wieza ma taka funkcje, oprocz tego szumu jest nawet okey jednak trzeba dosyc duzo dB podkrecic i nie widac na wyswietlacz "paskow" moze cos doradzicie ??

Preskaler
 Wysłana - 10 grudzień 2003 16:31      [zgłoszenie naruszenia]

Cześć!
Trochę to tajemniczo opisałeś i nie bardzo wiem, czy dobrze rozumuję. Nie wiem, czy ten szum powstaje w momencie podłączenia wyjścia z karty muzycznej do wejścia wzmacniacza i czy ten szum reaguje na pokręcanie potencjometru wzmacniacza? Czy zanika on w momencie rozłączenia wzmacniacza z kartą? Czy wzmacniacz szumi przy podłączonej karcie lecz braku sygnału akustycznego z komputera? Opisz to dokładnie to może się coś wyjaśni!
Pozdrawiam!

Preskaler

MaReCcKi
 Wysłana - 12 grudzień 2003 22:44      [zgłoszenie naruszenia]

Szum jest caly czas i nie wiem czy to problem z wieza, czy tak ma byc ?? Chyba raczej nie. Jednak kiedy np ogladam film musze wziasc dosc glosno zeby byl widoczny efekt, tak jakby zacicho dzwiek wychodzil z karty ;/

Jak juz pisze to mam takie pytanie, ponewaz rodzice chca kupic kino domowe, czy lepiej jest kupic gotowy zestaw czy raczej skladaka ?? I cyzm to sie tak w zasadzie rozni ??

DJ Virusek
 Wysłana - 12 grudzień 2003 23:10      [zgłoszenie naruszenia]

SPrawdź czy kable są okey ..czy jak komp jest wyłaćzony to szum jest nadal..i ustaw odpowiedznio na ok 89% regulację głośności na wyjściu karty

Dla potomnych

Preskaler
 Wysłana - 13 grudzień 2003 10:20      [zgłoszenie naruszenia]

W moim "poscie" zadałem kilka pytań i nie doczekałem się na odpowiedzi. Z tego powodu muszę pominąć milczeniem temat szumu. Sugestia DJ Viruska wydaje się bardzo słuszna. Jeśli chodzi o kino domowe, to "fabryczny" sprzęt konstruowany jest na tzw. średniego odbiorcę i w ok. 98% jest to rozwiązanie zadawalające, te pozostałe 2% szuka indywidualnych rozwiązań.
Pozdrawiam!

Preskaler

DJ Virusek
 Wysłana - 17 grudzień 2003 20:53       [zgłoszenie naruszenia]

THABKS PRESKALER!

Dla potomnych

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

komp i wieża

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL