szczeze to jest jakis szajs za ktory nie dal bym nawet zlotowki parametry wziete z kosmosu i ogolnie nie polecam. nastepnym razem edytuj swoj post jak chcesz cos dodac, a i ja raczej dal bym tego posta do dzialu audio
Zmieniony przez - impaller w dniu 2007-01-02 22:22:59
Infinity RS 3000
Sprzedawca pisze, że jest to produkt dla wymagających. - Jak dla wymagających może być coś, co kosztuje 50 złotych??? To nawet na porządny głośnik nie starczy.
Ale trzeba zacząć od tego, jakie są czyjeć wymagania. Jeśli jeździ się sprowadzonym od Niemca, piętnastoletnim BMW / Audi / Volkswagenem Golfem, albo Oplem Calibrą (ewentualnie 126p po tuningu), ubiera się w dres i chce się zrobić wrażenie na kumplach, lub jedzie się na rundę po miejście, to tak - coś takiego jest w sam raz. - Dużo huku (dźwięk nie będzie czysty, ale co tam...).
Łał, nie doczytałem do końca opisu. Tam jest, że to zadowoli nawet najlepszego melomana. Zapomnieli dodać, że melomanom takie zabawki nie są potrzebne. Z resztą już to widzę - "meloman" słuchający charakterystycznego "umcyk, umcyk".
Nie wiem czy to nie dziwne, ale po co w głośniku niskotonowym pasmo przenoszenia aż do 2kHz? To nie za wysoko?
Nie wiem czy to nie dziwne, ale po co w głośniku niskotonowym pasmo przenoszenia aż do 2kHz? To nie za wysoko? zauważ że tam jest jeszcze gwizdek na górze obudowy
1. Powiedz mi gdzie w opisie jest o czymś takim? A może to tylko jakaś (wątpliwa) ozdoba obudowy? Widać, że to "audiofilskie", eh...
2. Po co tego typu głośnik w tej "wytwornicy huku"?
Uważa się, że za pozycjonowanie źródła dźwięku w przestrzeni odpowiadają tony wysokie. Więc jeśli w tym niskotonowym czymś, jest głośnik wysokotonowy, to co z efektem stereo? Chyba, że mam rozumieć, że takie cuda stosuje się w parach. Jedno takie pudło na kanał lewy i drugie na prawy, tak?
3. Mówiłem wcześniej o pozycjonowaniu dźwięku. Mimo tego, prawdziwi audiofile nie stosują żadnych tego typu niskotonowych zabawek. W profesjonalnych systemach każdy kanał ma swój głośnik niskotonowy, a nie po jednym na cały system.
4. I te 600W też nie jest do niczego potrzebne.
5. Choć w sumie, to tych 600W, to raczej w tym nie ma.