Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 18699 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | GSM
motorola v3 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "motorola v3"   

-Zapaśnik
 Wysłana - 7 czerwiec 2006 23:20        | zgłoś naruszenie regulaminu

krotkie pytanie posiadam motorole v3 i posiadam takze kabel usb-podlaczenie bezposrednie do tela da sie jakos zdjecia na kompa zgrac przez ten kabel aha wciskam kabel w usb pokazuje ze go wykrylo ale sterow najwidoczniej niema bo nic sie niedzieje dzieki z gory za pomoc

};-)Pit-Bull Gangland};-)
...::};-)-Zapaśnik};-)::...
/-)_moderator działu "kekoro mera" /-)_

spider00
 Wysłana - 8 czerwiec 2006 00:02      [zgłoszenie naruszenia]

mobile phone tools.

Samsung D900i - ERA
Nokia 3100 - POP
iRiver T10 1GB

Znawca -

Bonci
 Wysłana - 8 czerwiec 2006 08:32      [zgłoszenie naruszenia]

Tutaj masz instrukcje którą kiedyś pisałem

INSTRUKCJA INSTALOWANIA KABLA DLA MOTOROLI

1. Na początku, przed podłączeniem kabla należy się zaopatrzyć w sterownik PL-2303, który jest dostępny na płycie CD wraz z kablem, jak również można go ściągnąć z Internetu.
2. Instalujemy ten sterownik i restartujemy komputer.
3. Aby telefon mógł komunikować się z komputerem, trzeba zainstalować oprogramowanie. Niestety nie jest ono dostępne na płycie CD, więc trzeba go sobie samemu poszukać. Podam tylko nazwę tego programu. (Dla mnie jest on najlepszy, gdyż obsługuje prawie wszystkie Motorole i zawiera niezbędne funkcje takie jak edycja książki telefonicznej, czy zgrywanie jak i wgrywanie zdjęć i dzwonków). Jest to MOBIL PHONE TOOLS. Proponuje wersje w miare najnowszą. Wszystko zależy od modelu Motoroli, jaką posiadamy.
4. Po zainstalowaniu sterownika PL-2303 i zainstalowaniu programu MPT przyszedł czas na podłączenie kabla wraz z telefonem. Kabel wpinamy w jedno z gniazd USB. Komputer powinien wykryć nowy sprzęt i model Motoroli, którą chcemy podłączyć. W dalszej fazie będzie nas pytał o sterownik. Ważne jest, aby wybrać opcje ręcznego wyboru sterownika. To też czynimy i jako ścieżkę dostępu podajemy katalog, w którym został zainstalowany program MPT. Zaczyna się instalowanie nowego urządzenia. Nowe urządzenie zostało zainstalowane jako Motorola USB Modem.
5. Teraz należy uruchomić MPT. Jeśli wszystko jest w porządku to po chwili powinniśmy zobaczyć nasz telefon jako menu tegoż programu.
6. Niestety czasami bywa inaczej. Często po uruchomieniu MPT program nie działa. Pojawia się błąd w zainstalowaniu modemu.
7. Jeśli chcemy być pewni, że mamy połączenie z telefonem a ten problem może wynikać z oprogramowania, to wchodzimy po panelu sterowania, następnie klikamy OPCJE TELEFONU I MODEMU, klikamy zakładkę MODEMY. Powinien widnieć tam nasz zainstalowany modem, czyli MOTOROLA USB MODEM i przypisany mu port COM. Klikamy na ten modem i dajemy właściwości. Następnie klikamy na zakładkę DIAGNOSTYKA i klikamy poniżej na KWERENDA MODEMU. Jeśli po kliknięciu nie wyskoczy nam żaden komunikat a w małym oknie obok pojawi się ciąg znaków i cyfr to jesteśmy wtedy pewni, że nasz telefon komunikuje się z komputerem. W takim przypadku należy zacząć kombinować z programem. Spróbować go uruchomić kilka razy czy restartować komputer.
8. Jeśli natomiast w momencie klikania na KWERENDA MODEMU wyskoczy nam komunikat, wtedy każdy musi już chyba sam kombinować. Niewiem, dlaczego tak się dzieje, ale wtedy niewiele da się zrobić. Spróbować, odinstalować sterownik, program i ponownie go zainstalować. Ja znalazłem nato sposób. Niewiem na ile jest on skuteczny, ale mi udało się to kilka razy. Należy odpiąć kabel, wyłączyć i włączyć telefon i powtórzyć krok 7.
Chcę zaznaczyć, iż powyższa instrukcja dotyczy instalacji kabla pod systemem WINOWS XP. Wydaje mi się, że z Windowsem 2000 niebędzie problemu. Jeśli chodzi natomiast o system 98, absolutnie odradzam. System ten ma wielkie problemy z obsługą portów USB tak, więc zainstalować kabel pod tym system jest bardzo bardzo trudne, jeśli nawet niemożliwe.

Powyższa instrukcja jest mojego autorstwa. Zainstalowałem już baardzo dużo Motorolek i wydaje mi się że każdemu się to uda.
Życze powodzenia!!

motylekkkk
 Wysłana - 2 luty 2008 21:00      [zgłoszenie naruszenia]

witam
zainstalowalam Pl-2303, i Mobil phone tools ale w panelu sterowania gdzie w modemie mialo byc motorola USB modem nie mam nic....wszystko robilam jak w twojej instrukcji i jednak cos zle zrobilam...tylko niewiem co...pomoz:(

:-))

Mopss
 Wysłana - 3 luty 2008 11:47       [zgłoszenie naruszenia]

Najlepiej zobacz w menadżerze, czy tam coś wykryło, jeśli nie ma nic (motoroli, Pl-2303 itp), spróbuj jeszcze raz zrobić wszystko od nowa, zgodnie z instrukcją.

@Grif_fin
po podlaczeniu tel powinno wykryc nowy sprzet jesli uzywasz XP.
jak nie pomoze spróbuj odrazu uruchomic program do komunikacji z tel i pogrzeb w ustawieniach

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

motorola v3

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL