Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 898 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
niesprzyjajacy obraz 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "niesprzyjajacy obraz"   

mumin112
 Wysłana - 14 kwiecień 2010 18:21        | zgłoś naruszenie regulaminu

witam od razu mowie ze w tym temacie jestem w ogole nieobeznany.:)
otoz mam telewizje fergusona jeszcze nie dawno wszystko dzialalo dobrze nawet przy mocnym deszczu i ulewie jakosc obrazu nie spadala ponizej 50% teraz lekki deszcz i sygnal 10%-owy przerywa nie da sie ogladac
istnieje takie prawdopodobienstwo ze konwektory sa zasyfione i trzeba je troche przedmuchac :)
jak mowie nie znam sie na tym i niechce w tym macac poki co
pozdrawiam

Preskaler
 Wysłana - 14 kwiecień 2010 19:57      [zgłoszenie naruszenia]

No "poinformowałeś" nas i co z tego wynika? Wszystko napisane niezrozumiale bo bez znaków przestankowych i zasad ortografii. Poproś może kogoś starszego aby Ci w tym pomógł!
Spadek wartości sygnału może być spowodowany wieloma czynnikami. Po pierwsze - może coś zasłania antenę? Może lekko się skrzywiła, może kabel jest skorodowany z powodu zamoknięcia? Może wreszcie sam konwerter jest uszkodzony ale jego się nie naprawia. Trzeba kupić nowy. Tak czy inaczej, najlepiej zawołać fachowca!

Preskaler

Specjalista -

motofreak
 Wysłana - 26 marzec 2011 19:08      [zgłoszenie naruszenia]

może masz coś z anteną polecam kupić tuner tv, myślę że to by pomogło [allegro.pl/tuner-tv-hd-dvb-t-mpeg-4-nagrywarka-nowosc-i1505649721.html] tu masz przykładowy znaleziony na allegro

Preskaler
 Wysłana - 27 marzec 2011 12:15       [zgłoszenie naruszenia]

"motofreak" zastanów się najpierw na co odpowiadasz a potem co piszesz! Temat był aktywny prawie rok temu, więc uważasz, że nadal pytający nie ma sprawnej TV-sat? Poza tym Twoja porada aby wymienić tuner jest szkodliwa bo najpierw trzeba ustalać w takich przypadkach co jest uszkodzone (na 100%) a dopiero potem wymieniać uszkodzony element. Napisz na jakiej podstawie jesteś pewien, że tuner jest uszkodzony? Moim zdaniem (choć to nie wykluczone) jest to ostatni z elementów, który należy podejrzewać.

Preskaler

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

niesprzyjajacy obraz

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL