Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1243 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Okablowanie
oświetlenie t5 z USA 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "oświetlenie t5 z USA"   

cris6
 Wysłana - 6 luty 2007 12:17        | zgłoś naruszenie regulaminu

witam mam oświetlenie akwarium na świetlówkach t5 zasilanie idzie przez zasilacz z 220v na 110v i teraz pytanko co w momencie kiedy przyjdzie mi zmienić te t5 ????? czy trzeba zmieniać całą elektronikę w tym oświetleniu

Preskaler
 Wysłana - 6 luty 2007 23:59      [zgłoszenie naruszenia]

Nię! Poprostu trzeba się postarać o oryginalne świetlówki. Elektroniki nie opłaca się zmieniać. To już lepiej zbudować od nowa takie oświetlenie na polskich świetlówkach.

Preskaler

zbys
 Wysłana - 7 luty 2007 02:18      [zgłoszenie naruszenia]

A czy mozna kupic w Polsce T5? Bo jak tak, to po prostu wymieniasz swietlowke, a jak trudno dostac, to j/w.

Lepsze jest wrogiem dobrego.

Verizon Wireless Agent. [http://www.lucki.com]

cris6
 Wysłana - 7 luty 2007 08:05      [zgłoszenie naruszenia]

czyli jeśli dostane u nas świetlówki to nic nie trzeba zmieniać pytam bo się na tym nie znam i nie wiem czy świetlówki są na 220 czy 110

Preskaler
 Wysłana - 7 luty 2007 08:26       [zgłoszenie naruszenia]

Najlepiej to wyjmij jedną i zapytaj w sklepach czy takie dostaniesz? Tylko sprawdż bo Ci wcisną byle co! Porównaj dokładnie symbole na świetlówkach! Świetlówki są zwykle na jedno napięcie, które to o niczym nie świadczy. Przy świetlówkach najważniesze są prądy i moce ale to elektronika je dopasowuje. Nie ma co ryzykować wkładania innych "rurek" jak te, które są oryginalne.

Preskaler

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

oświetlenie t5 z USA

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL