co możecie mi powiedzieć o takim sprzęcie Deck: RS-TR474; CD: SL-PS670A; Amplituner: SA-GX390; technics oczywiście
bo nosze sie z zamiarem kupienia jakiejś używanej wieży i taka oferte otrzymałem, oceńcie prosze
oczywiście bardzo potrzebne będą mi info o modelach wież, czyli co warto a co nie tak więc wyraźcie swoje opinie i poradźcie na jakie elementy warto polować
Współczesne niewolnictwo, hiperkorupcja, fałszywa religia, plastikowa rewolucja. Sk***iele nas poniżają, z ekranu obiecują, nic nie dają. To jest tuż obok za moimi drzwiami, każdego dnia bliżej między nami, patrzę jak słowa płyną kanałami, sk***ieli do granic. Dalej już nic nie ma, wyciągam brudy z ukrycia i cienia. Generacja X, generacja stracona, tak oni stworzyli kolejny slogan, umywają ręce więc żyjesz zapomniany, dziecko betonu, k***y i bramy.
Zmieniony przez - R. Horror w dniu 2003-10-04 13:51:40
propozycja warta max 1 000 zł za całość
mówisz kaszana- to co polecasz
ostatnio rozglądałem sie w media markt oraz rtv agd co mają chłopaki i widziałem że odtwarzace cd stoją min 600 zł njaczęściej sony jeden marrant stał, rozważam czy nielepiej bedzie na początek kupić cos takiego nowego bo jeden głośnik 80 wat mam do tego napewno bo w sumie jak na mn ie to wazny bedzie cd i radio tuner, co byś polecił z tego co oferują teraz w sklepach?
Hmm...Właściwie mogłoby być trochę taniej, ale jeszcze ujdzie...
Trudno mi w tej chwili podać konkretne propozycje, bo nie mam zabardzo dostępu do katalogów, a szukanie w necie z uwagi na proporcje normalnych ofert do śmieci mija się z celem. Osobiście jestem raczej zwolennikiem starych urządzeń...
Co mogę polecić z nowych - zdecydowanie Yamahę i Marantza. Fajnie grają, a ceny nie są wygórowane. Sony absolutnie odradzam. Zawodne - jakakolwiek awaria puści Cię z torbami (oile wogóle ewentualny serwis raczy coś z tym zrobić), a brzmienie pozostawię bez komentarza.
Współczesne niewolnictwo, hiperkorupcja, fałszywa religia, plastikowa rewolucja. Sk***iele nas poniżają, z ekranu obiecują, nic nie dają. To jest tuż obok za moimi drzwiami, każdego dnia bliżej między nami, patrzę jak słowa płyną kanałami, sk***ieli do granic. Dalej już nic nie ma, wyciągam brudy z ukrycia i cienia. Generacja X, generacja stracona, tak oni stworzyli kolejny slogan, umywają ręce więc żyjesz zapomniany, dziecko betonu, k***y i bramy.
Z CD:
Maranrz CD6000 ( nowy około 1600zł)
Tehnics PS7 ( niewiem czy go jeszcze robią )
Z tunerów:
Jednym z lepszych jest Marantz ST6000. Ma mały skok w sytezie, 2 wejścia antenowe , przy czym programator pamieta, które kiedy ma być aktywne, przydatne jak masz antenę zewnętrzną i kablówkę.
bez przesady 1 600 to za dużo dla mnie, mam do dyspozycji jakieś 1 300zł, a chciałbym kupić na początek odtwarzacz cd i no i żeby coś z tego ewentualnie zostało żeby miał z czego wyprowadzić pomysł na jakiś wzmacniacz z radiem,
jak chodzi o marantza to odtwarzacz stał jakieś 690zł w mega promocji a może mniej
no i znalazłem jeszcze na allegro takie coś: amplituner Audio Video SA EX-320, Dolby Pro Logic, RDS, Dolby Sorround, wyjscie na 5 glosnikow, CD player SL-PG 480A - warte uwagi jak sądzicie? za 650 zł
Jeżeli chodzi o marantze to tańsza seria 4000 to jest praktycznie philips w innej obudowie. Nie warto kupować. PS7 technicsa jest spewnością tańszy, a jest to bardzo udany model. Możesz pomysleć na czymś ze sprzętu firmy Sony. Generalnie mimo , że niektórzy twierdzą, że te firmy są do du***, to Sony i Philips robią jedne z lepszych napędów i są one stosowane w drogich odtwarzaczach audiofilskich.
no to teraz odejde troche w bok bo jestem jeszcze ciekaw jednej rzeczy, mianowicie co myślicie o miniwieżach np takim technics sc-eh 590? czy tego typu sprzet jest raczej bardziej naciaganiem czy może przypadkiem da sie z tego cos zrobić?