Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1239 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Radio
odbior i nadaj do sluchawek czy dodatkowe zasil. 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "odbior i nadaj do sluchawek czy dodatkowe zasil."   

gester
 Wysłana - 16 listopad 2002 17:41        | zgłoś naruszenie regulaminu

mam problem
polega on na tym ze chcialbym wiedziec czy istnieje mozliwosc zbudowania prostego nadajnika i odbirnnika chodzi mi o to abby sluchawki byly bezprzewodowe.
Czy takie urzadzenie a wlasciwie dwa nadajnik w np wiezy i odbiornik w sluchawkach jest bardzo skomplikowane?
Jezeli macie plany(moze jakis opis) lub po prostu wiecie jak to zrobic to pomozcie.
Wlasnie uzmyslowilem sobie ze bedzie potrzebne zasilanie do sluchawek mam w nich glosniczki 4omy/5W dwa......jakie napiecie i wjaki sposob je podlaczyc

<b>Mam tez pytanie czy na kablu takie glosniczki czasem nie potrzebuja dodatkowego zasilania(cos slabo graja) nizli to w zwyklej wiezy</b>

pozdrawiam i zz gory dziekuje za pomoc
jesszcze raz nie wim jesli niepotrzebnie t przepraszam

zbi_gniew
 Wysłana - 14 styczeń 2003 16:11      [zgłoszenie naruszenia]

proste, poszukaj sobie schematu, czegoś takiego jak prosty nadajnik, coś w rodzaju podsłuchu, później wyciągnij odbiornik z jakiego kolwiek walkmana z radiem i gotowe, nawet dla początkującego elektronika nie będzie to napewno trudne.

zbi_gniew

Bubel 2
 Wysłana - 21 marzec 2004 15:26       [zgłoszenie naruszenia]

[felektr.katalogi.pl/temat71/] tu masz wszystko

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

odbior i nadaj do sluchawek czy dodatkowe zasil.

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL